Pompierii din Neamţ, oprativi la aproape 1000 de evenimente, în ultima lună

20/07/2018

• Zilnic, peste 30 de intervenţii

Serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Neamţ au avut, în iunie, o lună de foc, în care au intervenit, în medie, la 32 de evenimente pe zi. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ ne-au transmis că s-au produs 988 de evenimente care au necesitat intervenţia, numărul situaţiilor la care s-a intervenit cu forţe specializate crescând cu 10,64% faţă de perioada similară din anul anterior. Dintre acestea, 727 au constituit cazuri de urgenţă, asistate de SMURD.
Deasemenea, forţele de intervenţie au mai fost solicitate în 30 situaţii, la care însă nu s-a intervenit din diverse motive: echipajele au fost întoarse din drum, întrucât nu mai era necesară deplasarea acestora la locul evenimentului în 4 situaţii la echipajele SMURD; echipajele au ajuns la locul evenimentului, însă nu au acţionat în 15 situaţii, deoarece într-o situaţie nu a mai fost cazul, iar în 14 situaţii persoanele au refuzat asistența medicală. În alte 11 situaţii echipajele au ajuns la adresa indicată, dar au constatat că evenimentul nu s-a produs sau pacientul nu exista.
Efectivele ISU Neamţ au participat, de asemenea, la situaţii de urgenţă precum misiuni pirotehnice, alunecări de teren, fenomene meteo periculoase, înlăturarea efectelor inundaţiilor ori avarii la utilităţi publice, precum şi la
degajări de persoane în urma exploziilor, prăbuşirii sau accidentelor de muncă şi rămase blocate în diferite locaţii.
Nu trebuie trecută cu vederea nici participarea frecventă a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Neamţ, care a înregistrat o creştere cu 14,29% în iunie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv de la 49 în 2017, la 56 în 2018.

Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu