Poliţiştii au aplicat sancţiuni de 15.000 lei la Roman

13/02/2018

O persoană urmărită naţional a fost depistată în podul unei locuinţe
Poliţiştii au verificat 18 localuri de alimentație publică și 10 obiective pe linia asigurării pazei, fiind legitimate 132 de persoane, în Roman şi în comuna Ion Creangă, în cadrul unor acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, desfăşurate în data de 11 februarie. De asemenea, au fost instituite opt filtre în trafic, fiind controlate 53 de autoturisme, pentru a verifica atât persoanele cât și bunurile ce ar putea proveni din infracțiuni. Tot în urma activităților desfășurate, a fost depistată o persoană urmărită, pe numele căreia era emis un mandat de arestare preventive și a fost constatată în flagrant o infracțiune. Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, de circa 15.000 de lei.
“În data de 11 februarie, în jurul orei 19.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică Roman sprijiniţi de luptători SAS Neamţ au depistat un bărbat 27 de ani, din Roman, persoană urmărită la nivel național. Faţă de acest bărbat, Judecătoria Roman a emis un mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Tânărul a fost depistat de polițiști, în timp ce se afla ascuns în podul unui imobil din municipiul Roman și a fost preluat pentru punerea în executare a mandatului”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
În noiembrie 2017, bărbatul de 27 de ani, împreună cu alţi doi tineri, au pătruns fără drept în locuinţa unei persoane din municipiul Roman, după care, prin exercitarea de violenţe şi prin ameninţări, i-au sustras suma de 1500 lei. Acum a venit vremea să plătească “cu vârf şi îndesat”pentru faptele comise.
Geanina NICORESCU