Polițist prins cu mita-n sac

05/01/2017

Un polițist din Neamț a fost trimis în judecată pentru că a luat 100 lei mită. Gheorghe Ailenei va fi judecat la Tribunalul Neamț, care miercuri, 4 ianuarie, a înregistrat cauza pe rol. Mai întâi se vor discuta eventualele contestații pe dosar, în cameră preliminară.

Polițistul, ieșit între timp la pensie, este acuzat că în primăvara anului 2016 a pretins și primit bani de la un șofer pe care l-ar fi prins cu lemne fără acte. Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a stabilit, în cursul urmăririi penale, că „în data de 12.05.2016, având calitatea de organ de cercetare penală cu atribuții de constatare și sancționare a contravențiilor, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul a pretins și primit suma de 100 de lei de la o persoană pentru a nu o sancționa pentru o presupusă contravenție la regimul silvic și pentru a nu dispune confiscarea unei cantități de material lemnos“.

Șoferul respectiv a sunat în aceeași zi la linia telverde Anticorupție. Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Neamț au fost sesizați telefonic la data de 12.05.2016, prin Linia Telverde Anticorupție 0800 806 806, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu material lemnos, un conducător auto a fost oprit de un lucrător de poliție care i-a solicitat sume de bani pentru a nu-l sancționa pentru o presupusă contravenție la regimul silvic și pentru a nu dispune confiscarea unei cantități de material lemnos. „În aceeași zi, ofițerii DGA au procedat la realizarea acțiunii de prindere în flagrant, polițistul fiind surprins imediat după ce primise două bancnote de 50 lei de la conducătorul auto, în scopul precizat“, spune ofițerul de presă al Serviciului Anticorupție Neamț.

Gheorghe Ailenei a fost cercetat și trimis în judecată în stare de libertate, urmând să-și prezinte apărarea față de acuzațiile care i se aduc. (C.I.)