PNL Neamţ ”angajează” vicepreşedinte la CJ

29/04/2013

  • liberalii cer vacantarea postului ocupat de Andrei Ignat, exclus din partid
  • fostul vice, Gabriel Vişan nu mai vrea funcţia înapoi
  • liberalii au doar trei opţiuni: Pruteanu, Pavel şi Andoni

Liberalii nemţeni se regrupează după excluderea lui Andrei Ignat din partid şi cer Prefecturii şi Consiliului Judeţean vacantarea postului de vicepreşedinte, ocupat încă de Ignat. Prin vocea deputatului Dorinel Ursărescu, preşedinte al PNL Neamţ, aceştia cer păstrarea funcţiei de vicepreşedinte, potrivit algoritmului USL. Adică UNPR are preşedintele – Culiţă Tărâţă, PSD are un vicepreşedinte – Emilia Arcan iar PNL trebuie să aibă cealaltă funcţie de vicepreşedinte.

Dacă totul decurge cum doreşte PNL Neamţ, la următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean ar trebui ales un alt vicepreşedinte, în locul lui Andrei Ignat. Cum lucrurile decurg în USL cu totul altfel, rămâne de văzut ce se va întâmpla. Mai ales că, la ultima şedinţă, Gabriel Vişan, ex-vicepreşedinte CJ Neamţ, a constatat că ”A.P.E.L. s-a refăcut la Neamţ iar USL nu funcţionează”.

Şi totuşi, dacă USL va funcţiona, pe cine vor propune liberalii în postul nr.2 din ierarhia CJ Neamţ? Lucrurile nu par complicate, soluţii există, chiar dacă Gabriel Vişan nu mai doreşte să se întoarcă în preajma lui Culiţă Tărâţă.

Dorinel Ursărescu: Postul este al PNL

Dorinel Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ susţine că postul va rămâne al liberalilor. Tot el susţine însă că fostul vicepreşedinte, demis şi cu votul colegilor din USL, nu mai doreşte să ocupe funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ.

Documentele oficiale prin care cerem vacantarea postului de vicepreşedinte sunt trimise şi la Prefectură, şi la Consiliul Judeţean. Modul de punere în practică este un subiect pe care îl discutăm în USL. Este un proiect de hotărâre pe care îl depunem în prima şedinţă pentru demiterea domnului Ignat. Alegerea este o chestiune care ţine de negocierile pe care le vom avea în USL. Problema este să vrea şi Gabriel Vişan pentru nu a fost foarte plăcut pentru el să fie obiectul unei astfel de manevre politice. Dacă nu va dori, îi putem avea pe ceilalţi colegi din PNL, consilieri judeţeni. Oricum, postul de vicepreşedinte trebuie să fie al PNL”, a declarat, pentru ziarul ”Ceahlăul”, deputatul Dorinel Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ.

Opţiunile liberalilor pot fi numărate însă pe degetele de la o mână. Cu Andrei Ignat exclus şi Gabriel Vişan care zice ”pas”, aceştia mai au doar trei opţiuni: Vasile Pruteanu, Gabriel Pavăl şi Neculai Andoni. Dar ce spun aceştia?

Sacrificiu de dragul partidului

Cei trei consilieri judeţeni ai PNL Neamţ nu refuză ideea de a ocupa postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Nici nu cer însă acest post şi aşteaptă să vadă ce zice ”partidul”. Probabil că e după celebrul dicton ”statul sunt eu!”. Parafrazând, ar fi ”PNL sunt eu, Dorinel Ursărescu”. Deci fiecare dintre aceştia aşteaptă să vadă pe cine ar propune Ursărescu.

Neculai Andoni, preşedinte al PNL Târgu Neamţ (localitate în care a avut loc ”execuţia” – excluderea lui Andrei Ignat) susţine că va face orice îi cere partidul.

”Nu ştiu nimic. Pe mine mă interesează orice funcţie pentru care am susţinere de la partid. Ce spune partidul asta fac, eu nu merg altfel. Dacă partidul mi-a spus să nu candidez la locale, nu am candidat. Nu ştiu, nu mă interesează, colegii vor hotărî prin vot”, a declarat Neculai Andoni, preşedintele PNL Târgu Neamţ.

Andoni a adus astfel aminte de episodul de la alegerile locale când USL l-a desemnat pe social-democratul Vasilică Harpa să candideze pentru funcţia de primar, nemulţumindu-i pe liberalii din Târgu Neamţ. La alegeri, Vasilică Harpa a câştigat funcţia de primar, care este însă a PSD.

Gabriel Pavăl, consilier judeţean din zona Bicaz aşteaptă şi el să vadă ce spune ”partidul”. Doar că îl nominalizează cu nume şi prenume.

”Nu ştiu, sunt luat prin surprindere. Nu am fost întrebat de nimic. Trebuie să îmi spună Dorin Ursărescu problema asta. Nu sunt avid după funcţii, îmi place să fiu pe picioarele mele. El este cel care decide, eu mă supun ordinelor partidului aşa cum am făcut dintotdeauna”, a declarat Gabriel Pavel.

Cu experienţă cât aproape tot partidul la un loc, Vasile Pruteanu nu lasă loc de speculaţii. Fost inspector şcolar general, fost prefect, fost deputat, fost preşedinte de Consiliu Judeţean, Pruteanu nu vrea să dea naştere ”la interpretări”.

”Nu s-a discutat nimic despre o posibilă candidatură a mea pentru acest post. Urmează ca Biroul Permanent Judeţean al PNL Neamţ să stabilească cine poate ocupa funcţia, dacă va fi vacantată”, a precizat Vasile Pruteanu.

De altfel, Vasile Pruteanu are toate atuurile (însemnând experienţă politică şi administrativă, dar şi multă diplomaţie) pentru a ocupa o astfel de funcţie de vicepreşedinte a Consiliului Judeţean.

Rămâne de văzut cât de doritori vor fi membrii Biroului Permanent Judeţean al PNL Neamţ să îl susţină pe Vasile Pruteanu pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte a Consiliului Judeţean. Până atunci însă, rămâne ca postul ocupat acum de Andrei Ignat să rămână vacant. Deocamdată nu este!

Gabriel Apetrii

 

2 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. regalistul 30/04/2013 la 7:23 -

    constat ca toti pnl-isti stau precum nord coreeni la d-i Urasarescu.S-ar putea sa apara un cult al personaitati. Interesant ce spune pnl-istul din Tg. Neamt -pe mine ma intereseaza orice functie -numai sa fie acolo nu halal, d-le Andoni.

  2. Vasile 30/04/2013 la 11:39 -

    Eu cred ca mai potrivita e vorba “fost-ai lele cand ai fost…”. Acum degeaba mai vrea dl. Ursarescu. A avut sanse timp de un an de zile si n-a fost in stare sa faca nimic. Nici macar viceprimar n-a fost in stare sa puna. Si cica “are majoritate”. A facut praf PNL-ul la Neamt, mai mare rusinea.