* Un grup de 16 persoane s-a „profesionalizat” pe bani publici
* Apa Serv a suport nu numai costurile cursului, ci şi chiria sălii
* Peste 1,4 miliarde lei vechi aruncaţi pe o excursie
Auditul efectuat la Compania Judeţeană Apa Serv ne dezvăluie, pe lângă lefurile şi „drepturile” financiare ale mai marilor companiei, cum poţi să te plimbi prin staţiuni de lux din Franţa pe bani publici, chiar dacă nu ai legătură cu firma ce „sponsorizează” totul. În Montpellier au ajuns – după fostul manager Neculai Ivanov care a luat şi un master acolo şi a fost şef de promoţie – în perioada 23-28 mai 2011, un grup de 16 persoane, tot la cursuri şi tot pe banii companiei, cu aprobarea Consiliului de Administraţie de atunci. De fapt, primul pe lista celor ce s-au şcolit în Franţa este Ioan Munteanu (a nu se confunda cu deputatul cu acelaşi nume!)– președintele Consiliului de Administrație (CA) APA SERV.
C.A. a aprobat în aprilie 2011 participarea acestei delegaţii la seminarul “Un serviciu public de apă și apă uzată în secolul 21”, seminar de formare organizat de SORGA, numai cursul în sine costând 4.000 de euro fără TVA, la care s-au adăugat alte cheltuieli cu deplasarea, chiria sălii, materiale de curs, transport etc.
Prima întrebare pe care orice om normal şi-o pune este „De ce a fost nevoie să plece 16 oameni, pe banii companiei, plătind o cazare la costuri duble, dar şi chiria sălii? Unde s-a mai auzit ca participanţii la un curs să plătească şi costul cursului şi chiria spaţiului? Nu era mult mai simplu să investeşti 4.000 de euro ca să aduci lectorii din Franţa la Piatra Neamţ, unde cheltuielile s-ar fi redus cel puţin la jumătate?
Cheltuielile suportate de companie pentru acest seminar au fost de 137.739 lei, reprezentând: 18.232 lei diurne externe (35 euro/zi/persoană), 33.651 lei transport aerian, 40.155 lei cazări, 12.966 lei închiriere sală curs, 8.867 lei transport terestru, 4.270 lei alte cheltuieli la plecarea din București, 19.598 lei c/v curs.”. Apropo de diurne externe, pe lista cursanţilor, pe lângă preşedintele CA, mai figurează: Andronache Florin – președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA Neamț, Bojescu Ovidiu – city manager Primăria Roman, Petraru Iftimie – viceprimar Primăria Tg. Neamț, Cușu Cristinel – director tehnic, Movilă Petcu Victor – director comercial, Ailenei Petru – șef zonă operațională Sud, Buzdugan Cristian – șef zonă operațională Est, Lungu Iustin – șef zonă operațională Sud, Radu Maricica, Tamaș Marcela, Petrescu Veronica – șefi servicii comerciale, Hanganu Stan Ioana – translator, Strat Maximilian – șef UIP Fond Coeziune. Şi atunci stai şi te întrebi, în ce bază legală a plătit Apa Serv diurne unor persoane care nu erau angajate în companie?
Numai cazarea „cinstitelor feţe” a costat aproape 9.000 de euro, la care s-au adăugat vreo 4.000 pentru chiria sălii și alţi 4.000 de euro contravaloarea cursului. Mai adăugăm o singură informaţie utilă pentru a găsi un răspuns la întrebările de mai sus, singurul nemţean care avea o legătură cu SORGA la data deplasării este Neculai Ivanov.
cred ca tema cursului nu este cel aratat ci „CUM SA-I FURAM PE ABONATI FARA CA ACESTIA SI POLITIA SA SE PRINDA”ei folosesc metoda facturarii in plus de consumurile inregistrate si sustinute de asociatiile de propietari pentru asa zisele pierderi dar inregistrau tot mai multe impotriviri.pun in vedere presedintilor si administratorii de la asociatiile de propietari care au semnat asemenea facturi si le-au platit ca sunt in culpa.UNDE ESTE MARELE CONSILIER JURIDIC CARE SE DA ATOTCUNASCATOR AL LEGISLATIEI SA STOPEZE FURTUL CU FACTURI AL BANILOE DE LA CETATENI?pai face de ras pe tataia revolutionar.cred ca salarul exagerat a adormit-o .de asemenea pretul apei este o alta hotie pe care nimeni nu doreste sa o rezolve.dl secretar de stat si marele avocat razvan a papat si el bani de la apa servmircea pacala la fel.toti au fost complici si s-a ajuns departe.daca dl presedinte al cj neamt lasa garda jos inseamna ca s-a negociat pentru unpr.