Plan Roşu activat la un accident cu 6 victime

13/10/2017

Ieri dimineaţă, în jurul orei 6, polițiștii rutieri, pompierii şi echipaje de salvare au acţionat sub Plan Roşu de alertă pentru salvarea de vieți în urma producerii unui accident pe DN 15 B, în localitatea Petru Vodă.

Un tânăr de 23 de ani, din Buhuși, care conducea un microbuz pe ruta Târgu Neamţ- Buhuşi, a încercat o manevră de depășire a unei coloane de mașini și a intrat în coliziune frontal cu un camion care circula din sens invers.. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului de 23 de ani și a 5 pasageri aflați în microbuzul VW Transporter, printre care și copii de 14 ani, toți din Buhuși.

La locul accidentului s-au deplasat 3 ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ, 3 ambulanţe SMURD, plus o autospecială de stingere. După ce li s-au acordat primul ajutor, victimele au fost transportate la spital, respectiv 4 la Tîrgu Neamţ şi două la Bicaz, două dintre victime fiind în stare gravă.

Dr. Dorice Albu, manager la SAJ Neamţ, ne-a transmis că starea victimelor, la preluarea de către echipajele salvării, era următoarea: un băiat de 14 ani a fost diagnosticat cu traumatism cranian, traumatism coloană cervico-dorsală, traumatism umăr stâng-dus la Spitalzl Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ; şoferul în vârstă de 24 de ani- traumatism picior stâng, traumatism mână dreaptă, traumatism cranian acut, dus la Spitalul Bicaz; pacientă în vârstă de 15 ani cu traumatism cranian acut, dusă la Spitalul Bicaz; pacient 20 de ani- traumatism cranian minor, traumatism thoracic- dus la Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ, un tânăr de 33 de ani plăgi frontale, dus la Spitalul Târgu Neamţ, tânără de 19 ani- traumatism cranian acut, plăgi frontale- dusă la Spital Târgu Neamţ.

Geanina NICORESCU