Pietrenii au punctat în Cupa României

karate cupa rom
Secţia de karate a clubului sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ a terminat a treia, în clasamentul pe cluburi, în Cupa României, la karate tradiţional fudokan, competiţie pe care a organizat-o şi găzduit-o la finele săptămânii trecute la sala Ceahlăul. Clubul pietrean, condus de Paul Pintilie, 5 Dan, a participat la această competiţie cu 20 de sportivi, cei mai mulţi copii, aflaţi la primul concurs major din carieră. Cupa României de la Piatra Neamţ, a doua competiţie majoră a ţării după campionatele naţionale, s-a disputat la toate categoriile de vârstă, copii, juniori, tineret şi seniori, şi a adunat la start 115 sportivi de la 11 cluburi, din Galaţi, Slatina, Bucureşti, Iaşi, Vatra Dornei, Vaslui, Baia Mare, Constanţa şi Piatra Neamţ. După o zi lungă de competiţie, care s-a desfăşurat pe două saltele, CS Empi Iaşi s-a clasat în final pe prima poziţie, iar pe treapta a doua a urcat clubul Kodo din Galaţi. La tineret, CS Ceahlăul a avut o echipă puternică, formată din Paul Vodă, Laurenţiu Berbece şi Ştefan Boghiu, care au punctat în concursul de kumite, iar la junioare 1, Alexandra Trifan şi Andreea Ungureanu, şi-au disputat finala la kumite. Cele două, împreună cu Catinca Şerban, o sportivă care a evoluat şi la cadeţi, au format şi echipa de kumite a clubului pietrean. De asemenea, o comportare meritorie au avut-o Georgiana Aparaschivei, Teodora Escu şi Felicia Anechitei, aceasta din urmă în competiţia rezervată copiilor. Prin rezultatele acestor sportivi, CS Ceahlăul s-a situat în final pe treapta a treia a podiumului, un rezultat bun în opinia instructorului Paul Pintilie.
„Spun că a fost o competiţie bine organizată, toţi ne-au felicitat. A durat destul de mult deoarece nu au fost suficienţi arbitri şi a trebuit să folosim doar două saltele. Am vrut la Cupa României să testăm copiii noştri, noua generaţie a secţiei de karate. Ei au mers destul de bine, dar mai au de muncit pentru a egala performanţele înaintaşilor lor. Mă aşteptam la o prezenţă mult mai numeroasă, dar criza şi faptul că mulţi au început şcoala au făcut ca participarea să fie un pic mai redusă. De asemenea, ţin să precizez că a fost primul concurs important de la noi, după decesul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Arte Marţiale, Dan Stuparu, care a trecut în nefiinţă în luna aprilie a acestui an la vârsta de 62 de ani”, a declarat antrenorul de la CS Ceahlăul, Paul Pintilie.
La Cupa României au fost prezenţi Micolae Mândrici, noul preşedinte al FR de Arte Marţiale şi Mika Apan, un american de origine română, care a ţinut să participe la acest eveniment. De asemenea, sportivii participanţi la Cupa României s-au întâlnit şi cu Fidele Gouandjika, 5 Dan Shotokan şi 7 Dang Qwan Ki Do, un african care a adus pentru prima dată karateul în România, în anul 1977. Fidele s-a născut în Republica Centrafricană, de unde a fost refugiat politic, a absolvit Facultatea de Electrotehnică din Iaşi şi s-a stabilit în ţara noastră. În 1977, la primul concurs de karate, Fidele a participat cu tricolorul României. Cupa României de la Piatra Neamţ, susţinută şi de firmele Matcom Impex, respectiv Amicii, nu a fost ultimul concurs pentru sportivii secţiei de karate de la CS Ceahlăul. Aceştia vor participa în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, la Campionatul Mondial de la Praga şi la mai multe cupe destinate în primul rând copiilor, dintre care una va fi organizată la Piatra Neamţ.