Pietreancă prinsă cu țigări de contrabandă de polițiștii de la Români

24/10/2016

tigari-2-2O femeie de 56 de ani, din Piatra Neamț, a fost depistată în trafic având în mașină țigări de contrabandă.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au organizat un filtru între localitățile Giulești și Prăjești, pe drumul comunal 95 din comuna Secuieni, pentru verificarea autovehiculelor în trafic, în vederea prevenirii infracțiunilor judiciare, dar și a actelor ilicite de comerț. „În urma controalelor efectuate vineri, 21 octombrie 2016, în jurul orei 21:30 a fost depistată în flagrant o femeie de 56 de ani, din Piatra Neamț, care deținea în autoturismul condus cantitatea de 100 pachete de țigări, respectiv 2.000 țigarete, ce aveau aplicate timbru fiscal emis de autoritățile Republicii Moldova“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Femeia s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia prevăzută și pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006.

Cele 100 pachete de țigări au fost ridicate în vederea confiscării, valoarea prejudiciului urmând a fi stabilită de Direcția Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale Iași. (C.I.)