Pietrean reținut pentru spargeri de case, cu prejudiciu de 100.000 lei

05/03/2016

furt1 furt2 furt3 furt4*Polițiștii pietreni au făcut percheziții la persoane bănuite că au cumpărat din bunurile furate *La unul din suspecți s-au găsit două arme și o cultură de canabis în apartament

Polițiștii criminaliști pietreni sprijiniți de mascați au descins, joi dimineață, la trei locuințe ale unui bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamț, suspectat de comiterea mai multor spargeri de locuințe.

În același timp, oamenii legii au derulat percheziții la domiciliile altor suspecți în acest dosar, din Piatra Neamț și din Girov, bănuiți că au cumpărat o parte din bunurile sustrase. „În dimineața zilei de 3 martie 2016, efective din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au descins la trei locații aparținând unui bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamț, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt, precum și la alte trei locuințe aparținând unor bărbați cu vârste de 23 și 27 de ani, din Piatra Neamț și Girov, bănuiți că ar fi cumpărat bunuri provenite din infracțiuni“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Cercetările în acest dosar, efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Piatra Neamț, vizează documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 35 de ani, care este suspectat de comiterea mai multor furturi în perioada octombrie 2015 – februarie 2016. Anchetatorii urmează să stabilească în ce mod sunt implicați ceilalți suspecți, dacă au participat la spargeri, dacă au cumpărat bunuri știind că sunt furate, dacă le-au ascuns știind că sunt furate.

*Bani, arme și minicultură de canabis

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 100.000 lei, fiind recuperat parțial. Polițiștii au găsit la percheziții mai multe bunuri ce au fost confiscate: aparatură electrocasnică, scule electrice, telefoane, tablete, laptop-uri, circa 5.000 de euro, dar și arme și o cultură in-door de canabis. „La locuința din Piatra Neamț a uneia dintre persoanele în cauză a fost descoperită o seră amenajată într-un colț de cameră, în care se cultivau 25 de plante susceptibile a fi canabis, precum și 2 pistoale cu gaz și bile, care ar fi fost aduse din Germania“, mai spune sursa citată.

5 persoane au fost conduse la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț, pentru audieri, iar principalul suspect, pietreanul de 35 de ani, a fost reținut 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, fiind sesizați și procurorii DIICOT, BT Neamț, cu privire la descoperirea spațiului amenajat pentru cultivarea drogurilor și la ridicare celor două arme.

Perchezițiile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, în baza mandatelor emise de Judecătoria Piatra Neamț. În desfășurarea perchizițiilor au fost angrenați 20 de polițiști de investigații criminale și ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și 12 lucrători ai Serviciului de Acțiuni Speciale ai IPJ Neamț. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Compartimentului de Operațiuni Speciale Neamț și Biroului de Analiză a Informațiilor Neamț.

Cristina IORDACHE