Pietrean rănit grav la Petru Vodă

18/09/2016

6_accident_zanesti*Cinci persoane au fost rănite în trei accidente produse într-o singură zi

Sâmbătă, 17 septembrie, în decurs de numai două ore s-au produs trei accidente grave în care cinci persoane au fost rănite.

Un tânăr de 24 de ani, din Piatra Neamț, care rula cu autoturismul pe DN 15 B, la Petru Vodă, a ratat o curbă, s-a izbit de o mașină pe contrasens și a suferit leziuni grave. Polițiștii rutieri au ajuns la locul accidentului produs la ora 16:40 și în urma cercetărilor au stabilit că „în timp ce un bărbat de 24 ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe DN 15B, pe un segment de drum în curbă a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar“, potrivit subcomisarului Constantin Irina, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului.

Două ore mai târziu, un sucevean care conducea un autocamion, în Târgu Neamț, a smuls o bridă metalică ce a căzut în capul unui om de pe trotuar. „În ziua de 17 septembrie, ora 18:38, pe strada Ștefan cel Mare din Târgu Neamț s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane. În urma cercetărilor, s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 32 de ani, din Broșteni, conducea un autocamion pe Ștefan cel Mare, la schimbarea direcției de mers a agățat cu autovehiculul firele de telefonie, smulgând o bridă metalică ce a căzut peste un pieton de 49 ani, ce se afla pe trotuar“, spune sursa citată. Cercetările continuă sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea exactă a împrejurărilor producerii accidentului.

*Prea băut pentru a mai acorda prioritate

În jurul orei 17:30, pe DJ 209, pe raza localității Sabasa, a avut loc un accident rutier din care a rezultat rănirea a trei persoane.

Un localnic din Borca s-a izbit cu mașina de un alt autoturism căruia nu i-a acordat prioritate, rănind astfel trei persoane. „În urma cercetărilor efectuate la fața locului, se pare că în timp ce un bărbat de 52 de ani, din comuna Borca, a condus un autovehicul, încercând să pătrundă dintr-o curte a unui imobil pe partea carosabilă, din cauza faptului că nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul care circula regulamentar, a intrat în coliziune cu acesta“, a mai spus subcomisarul Constantin Irina.

Urmare a coliziunii, trei ocupanți ai autoturismului ce se deplasa regulamentar au fost răniți ușor, respectiv conducătorul auto și doi pasageri.

Autorul accidentului a fost testat cu aparatul etilotest, iar polițiștii au stabilit că șoferul de 52 ani, care a produs accidentul, era afla sub influența alcoolului, astfel că acum el este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Cristina IORDACHE