Pietrean prins în flagrant cu ecstasy și canabis

13/12/2016

*Ofițerii de la combaterea criminalității organizate și DIICOT Neamț au făcut percheziții la șase suspecți de operațiuni ilegale cu droguri și substanțe cu efecte psihotrope * Pietreanul Marius Gîrlea ar putea face Revelionul după gratii

Un bărbat din Piatra Neamț a fost prins în flagrant în timp ce voia să vândă canabis și ecstasy.

Operațiunea de prindere a suspectului, ce era în atenția anchetatorilor de ceva vreme, s-a derulat sâmbătă, 10 decembrie 2016, când suspectul a fost prins și reținut în municipiul Bacău. În același timp au avut loc șapte percheziții la locuințele a șase suspecți de implicare în vânzarea de droguri pe raza municipiului Piatra Neamț și împrejurimi. „Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Neamț, au prins, în flagrant delict, pe raza municipiului Bacău, un bărbat, bănuit de trafic de droguri de mare risc și comerț ilicit cu substanțe cu efecte psihotrope. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Piatra Neamț, avea asupra sa 2 grame de substanță vegetală cu aspect de canabis, 2 comprimate de culoare verde și pulbere de culoare maro, posibil amfetamină, destinate comercializării, precum și 925 de lei“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Ulterior, polițiștii și procurorii au descins la locuința acestuia de unde au ridicat 6.800 de lei, 700 de euro, 100 de dolari și 200 de lire englezești, susceptibili a proveni din comiterea de infracțiuni. De asemenea, în apropierea locuinței bărbatului, într-un orificiu de

ventilație, au fost găsite ascunse 50 de grame de substanță vegetală cu aspect de canabis, 33 de comprimate de culoare verde, posibil comprimate MDMA-ecstasy, 5 grame de pulbere de culoare albă, 5 grame de pulbere de culoare maro și un cântar electronic, folosit la porționarea și cântărirea substanțelor.

În aceeași zi, oamenii legii au făcut alte șapte perchiziții domiciliare, pe raza municipiului Piatra Neamț, la șase persoane bănuite de legături infracționale cu bărbatul de 45 de ani, în urma cărora au fost ridicate 5 grame de substanță vegetală, cu aspect de canabis, precum și un grinder (aparat de mărunțit).

Marius Gîrlea, pietreanul prins în flagrant, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, iar duminică, 11 decembrie, a fost prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Tribunalul Neamț a decis, duminică seara, să admită propunerea, pentru o perioadă de 30 de zile. „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Gîrlea Marius, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 2 al. 1 și al. 2 din Legea nr. 143/2000 și deținere fără drept de droguri de risc și de mare risc, prevăzută de art. 4 al. 1 și al. 2 din Legea nr. 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 12 decembrie 2016 și până la data de 10 ianuarie 2017, inclusiv“, precizează minuta instanței. Decizia de arestare nu este definitivă.

Substanțele și comprimatele ridicate de polițiști urmează să fie expertizate pentru a se stabili exact ce fel de droguri conțin. Acțiunea de sâmbătă a fost derulată cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, precum și de luptători ai inspectoratelor de poliție județene Neamț, Iași și Bacău.

 

Cristina IORDACHE