Pietrean fugit de la locul accidentului, prins rapid de polițiști rutieri

31/07/2016

politia rutiera* Oamenii legii au constatat că șoferul iresponsabil se afla sub influența alcoolului

Un pietrean, în vârstă de 30 de ani, a provocat un accident sâmbătă seara, la Mărgineni, și în loc să anunțe poliția, a dispărut rapid.

Viitoarea victimă se afla lângă un autoturism oprit pe strada Morii, din Mărgineni, în momentul când a fost lovită de mașina condusă de pietrean. Accidentul din seara de 30 iulie 2016 a fost anunțat imediat la 112 și mai multe echipaje de la Poliția Rutieră Neamț au pornit în căutarea fugarului. „În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto, un bărbat de 30 de ani, din Piatra Neamț, a fost depistat pe raza localității, iar în baza testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat că se afla sub influența băuturilor alcoolice“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Șoferul care era băut a provocat accidentul în momentul când a virat la dreapta. „Din primele cercetări efectuate, se pare că în timp ce bărbatul conducea un autoturism pe str. Morii, din localitatea Mărgineni, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de deplasare către dreapta, acroșând un autovehicul care era staționat și în același timp un bărbat de 36 de ani, care se afla lângă acest autoturism, pe care l-a accidentat“, a precizat ofițerul de presă.

Pietreanul s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru trei acuzații grave: vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cristina IORDACHE