Piatra Neamţ: Primăria a pregătit utilajele de deszăpezire

31/10/2019

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a transmis Societăţii Publiserv să finalizeze reparaţiile care necesită mixtura asfaltică sau betoane şi să pregătească străzile din oraş pentru iarnă, pentru a asigura condiţii de trafic cât mai bune în privinţa calităţii străzilor.

„S-a aprobat Planul operativ de acţiune, Programul de măsuri pentru perioada noiembrie 2019 – martie 2020 şi constituirea Comandamentului Local de Iarnă.

Conform contractului existent, deszăpezirea, în această iarnă, va fi asigurată de Societatea Publiserv, căreia i-am solicitat să-şi pregătească utilajele, forţa de muncă necesară şi stocuri de material antiderapant.

Activitatea de deszăpezire va fi organizată 24 de ore din 24, în schimburi de 12 ore, cu ofiţer de serviciu care va asigura şi dispeceratul non-stop, dispecerat ce va putea fi apelat telefonic de către cetăţenii oraşului pentru semnalarea problemelor legate de zăpadă şi polei. Societatea prestatoare a serviciului de deszăpezire va avea o convenţie încheiată cu Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru a afla zilnic prognoza şi avertizările meteo”, a declarat Dragoş Chitic.

Sunt 17 utilaje care vor interveni pentru deszăpezire, împrăştiere de material antiderapant şi transportul zăpezii deservite de personal organizat în schimburi. Toate utilajele de intervenţie vor fi dotate cu dispozitive GPS, prin intermediul cărora se poate urmări, în timp real, activitatea utilajelor de deszăpezire, atât de personalul cu atribuţiuni de la Publiserv, cât şi de la Primăria Piatra Neamţ.

Comandamentul Local de Iarnă este constituit la nivelul Primăriei Piatra Neamţ, va monitoriza activitatea de deszăpezire a oraşului şi se va întruni ori de câte ori va fi necesar pentru rezolvarea problemelor generate de ninsori şi temperaturi scăzute.

Lasa un comentariu