Piatra Neamţ: Actualul viceprimar Bogdan Gavrilescu candidează la funcţia de primar!

16/09/2018

Bogdan Gavrilescu, preşedintele PMP Neamţ, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PMP Neamţ, că va candida la funcţia de primar de Piatra în 2020, lucru considerat firesc, dar cu anumite condiţii:
„Bineînţeles că voi candida la Primăria Piatra Neamţ, atât timp cât voi avea susţinerea colgilor de la PMP! Voi face un sondaj de opinie pentru a vedea dacă cetăţenii din municipiu ar vrea fie conduşi de mine, de un om care acum 4 ani era în viaţa privată şi care nu avea o vastă experienţă politică”, a răspuns Gavrilescu întrebării unui jurnalist.
După contra-argumentele proprii, viceprimarul de Piatra a venit şi cu argumente. Lipsa experienţei politice poate fi suplinită prin altele (martor ne e Dumnezeu că puţini oameni politici cu adevărat sunt în Neamţ, dar nu se îngrămădesc mulţi să recunoasă asta!), de exemplu „cu o experienţă în privat, cu o experienţă în conducerea oamenilor, şi nu cred că până acum Bogdan Gavrilescu nu a venit cu idei şi soluţii pentru minicipiul Piatra Neamţ.
În campania din 2016, alături de colegii mei din PMP, am venit cu propuneri şi proiecte pentru acest muncipiu”, a spus viceprimarul, care, cel puţin până acum, s-a ţinut de cuvânt, chiar dacă, de fiecare dată, proiectele sale s-au realizat în umbra lui Chitic, primarul asumându-şi, de multe ori, exclusivitatea:
„De exemplu, acel proiect e parc inteligent care astăzi este funcţional în faţa Muzeului de Istorie. Am venit cu propunerea să finalizăm Planul Urbanistic General (PUG) , un lucru extraordinar de util pentru investitori şi pentru mulţi oameni din acest muncipiu. Am spus că va fi gata într-un an de zile, dar iată că a trecut mai mult, dar sper că odată cu ultimele modificări trimise la ministerul dezvoltării să reuşim să-l trecem de Consiliul Local. Iar dacă nu reuşim la prima şedinţă, cu siguranţă, în şedinţa din luna octombrie, Consiliul Local va avea posiblitatea să voteze PUG.
La nerealizări (o parte se datorază votului din Consiliul Local)sunt bifate două lucruri pe care le-a propus în 2016: „Îmi pare rău că a mai trecut o vară şi nu am reuşit să finalizăm deschiderea curţii şcolilor (accesul elevilor pe terenurile de sport care aparţin de şcoli, şi după programul şcolar, respins de Consiliul Local anul trecut, nn)dar termenul maxim pe care ni l-am dat este vara viitoare; copii să reuşească să vină pe terenurile de sport în curţile şolilor, aşa cum reuşeam noi odată. Aţi văzut că am reuşit să schimbăm suprafaţa sintetică a stadionului, iar cea veche a fost trimisă la 8 şcoli pentru refacerea suprafeţelor de sport din cele 8 şcoli”, a adăugat Gavrilescu.