“Piatra Curată” – strategii de campanie

piatra curata* Trei dintre cele mai active asociaţii ce se vor implica în acţiunile de ecologizare vor primi câte un premiu de 3000 de lei, constând în scutirea de la plata ridicării gunoiului, aferente lunii octombrie
Ediţia de toamnă a campaniei Piatra Curată ia startul în cursul acestei luni. Aceasta se va desfăşura pe o perioadă de 30 de zile şi va implica sute de elevi ai unităţilor de învăţământ din municipiul Piatra Neamţ. Pe lângă aceştia vor fi angrenaţi, ca şi la ediţia de primăvară, sportivi, reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari din oraş şi militari ai Garnizoanei Piatra Neamţ.

Într-o primă fază, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ, Aurelia Simionică, s-a întâlnit cu directorii de şcoli şi licee din Piatra neamţ pentru a pune la punct programul campaniei. Potrivit viceprimarului Aurelia Simionică, elevii vor participa la acţiunile de ecologizare în funcţie de orarul şi programul pe care îl au la şcoală.

“La întâlnirea cu directorii unităţilor de învăţământ am stabilit care sunt paşii campaniei de ecologizare a municipiului Piatra Neamţ. Şcolile se vor înscrie în funcţie de zone şi perioadele în care se pot implica , în funcţie de programul elevilor, iar trei dintre cele mai active unităţi vor fi premiate. Cel mai important lucru este faptul că dincolo de curăţenia de toamnă în sine în care vor fi implicaţi aceşti elevi, se va discuta şi despre factorul educaţie. Participanţii vor fi învăţaţi cum să nu producă disconfort în mediul în care trăiesc, lucru foarte important de altfel”, a precizat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

Nici asociaţiile de proprietari nu vor lipsi toamna aceasta din Campania Piatra Curată. Fiecare asociaţie va primi invitaţie de participare la acţiunea de ecologizare, iar asociaţiile care se înscriu în campanie vor trebui să cureţe spaţiile verzi din zona blocurilor. Fiecare scară de bloc va avea lipit un afiş al campaniei, iar respectivele afişe vor fi distribuite fiecărui preşedinte de asociaţie de proprietari sau locatari. De asemenea, se va organiza o întâlnire cu toţi preşedinţii de asociaţii de locatari din municipiu pentru expunerea planului şi distribuirea materialelor necesare acţiunii. Întâlnirea va fi prezidată de reprezentanţi ai Primăriei, Salubritas, Brantner şi Agenţia de Mediu. Pentru a stimula cetăţenii, 3 dintre cele mai active asociaţii ce se vor implica în acţiunile de ecologizare din cadrul campaniei, vor primi câte un premiu de 3000 de lei, constând în scutirea de la plata ridicării gunoiului, aferente lunii octombrie în valoare de această sumă.Agenţii economici şi instituţiile participante vor realiza un program de ecologizare a zonelor sensibile din oraş Cozla, malurile Bistriţei, Bâtca Doamnei, Cuejdi, eventual Pietricica şi Cârlomanu. Agenţii economici cât şi instituţiile din Piatra Neamţ, care se vor înscrie în campanie, vor fi menţionaţi în cadrul spoturilor audio-video cât şi pe afişe ca parteneri ai campaniei. În toate zonele ecologizate de elevi sau de membrii asociaţiilor de proprietari se vor monta plăcuţe pe care se va scrie “NU CĂLCAŢI IARBA”. De asemenea va exista şi o linie telefonică la care cetăţenii pot veni cu sugestii, sesizări sau reclamaţii specific. Costurile totale ale acţiunii de ecologizare se ridică în acest an, la peste 10.000 de lei.

Irina ŞTEFĂNESCU