PETRICANI: În fază de proiect, asfaltarea drumului de la Ţolici

Convorbire cu primarul  Petrică Rotaru Popa

Timp de mai bine de un  ceas, la uşa primarului de Pericani, Petrică Rotaru Popa, a fost o permanentă agitaţie. Oamenii veneau cu tot felul de probleme, lume cu multe hârtii la semnat. Unuia îi expirase contractul de arendă, altul avea ceva neclar cu o hotărâre judecătorească, dată într-un proces pe care îl are de mai multă vreme cu un frate, la mijloc fiind o palmă de pământ. Mulţi veniseră să reclame că au dat lapte la fabrica din localitate şi că n-au mai primit banii de vreo ani! De la judeţ sosise şi delegatul firmei de salubrizare cerându-i primarului oameni ca să meagă întoate satele pentru stabili exact punctele de depozitare şi colectare a deşeurilor menajere.

Fiecare om cu necazul lui, iar primarul, de unul singur, trebuia să le facă faţă tuturor, să mai găsească şi câte o vorbă bună,  de alinare şi respect, pentru toţi cei care îi treceau pragul.

Am”pândit” momentul, ne-am „strecurat” şi noi, uşurel,  „peste rând”. Ca să nu pierdem vremea, întrebarea i-am adresat-o de la intrare, chiar din din uşă.

Rep.: Aşa-i în fiecare zi?

Petrică Rotaru Popa: Sigur că. E drept, nu pot să spun că în fiecare zi este la fel de aglomerat. Lumea vine mereu. Este perioada de iarnă, oamenii n-au lemne, au câte şi mai câte probleme de rezolvat. Şi  oamenii vin primărie numai când au nevoie de ceva, necazul îi scoate din casă. Nimeni nu pleacă de acasă fără treabă.

Rep.: Vă mai rămâne vreme pentru proiecte, pentru a căuta bani de investiţiile atât de necesare şi în comuna Petricani?

P.R.P.: Am de asfaltat 2,5 de drum în Ţolici, este sigurul sat din comună  care nu are nici un metru de asflat. Am făcut dosarul, s-a ţinut licitaţia, aşteptăm finanţarea. Toată documentaţia este depusă la Ministerul Dezvoltării, de acolo trebuie să ne vină şi bani necesari acestei investiţii pe care o aşteaptă atâta lume.

Rep.: Alimentare cu apă, canalizare?

P.R.P.: S-a făcut un prim pas, în acest proiect. De către înaintaşul meu, fostul primar Isachi. A plătit  3 studii pentru prospecţiuni, care s-au făcut în satele Boiştea, Petricani şi Târpeşti. Au fost nişte sondaje în căutarea izvoarelor mai mari de apă. S-au găsit suficiente resurse, în măsură să asigure alimentarea cu apă în toate satele comunei Petricani.

Rep.: Când veţi pleca la drum cu această investiţie de amploare, proiectul va înclude toate satele componente ale comunei Petricani ori  vor fi investiţii mai mici, făcute pe bucăţele?

P.R.P.: Va trebui să ne ocupăm de proiectul de alimentare cu apă. Va fi o investiţie cu o valoare foarte mare, pentru că-i vorba şi de canalizare. Asta costă foarte mult. Nu aprobă nimeni un proiect de alimentare cu apă fără canalizare. Am făcut proiect pentru Petricani, ca urmare a săpăturilor făcute acolo pentru apă. L-am adus la doamna Elena Udrea. Mai aveam un proiect, pentru modernizarea unui drum. Şi pe acesta i „l-am pus în braţe” doamnei Udrea. Era venită, atunci,  la Consiliul Judeţean Neamţ, m-au invitat şi pe mine. La vre 3 zile, iar m-au chemat, ca  să-mi dea înapoi dosarele, cu proiecte cu tot.

Rep.: Şcolile, cum se vedeţi acum din primărie. Arată mai bine ca atunci când  vedeaţi din interior, profesor fiind de meserie.

P.R.P.: Şcolile sunt în patrimoniul primăriei, nu am cum  să uit de ele. Şi atunci  ca profesor, dar şi acum, ca primar, spun că unităţile de învăţământ oferă condiţii foarte bune pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ. Au încălzire centrală, grupuri sanitare de incintă. Doar în satul Ţolici, într-un corp din clădirile şcolii nu este încălzire centrală.

Rep.: Aţi intrat în al doilea mandat de primar. Regretaţi catedra?

P.R.P.: Ce să zic? Eu aşa am fost învăţat de mic, să fac bine la oameni. Asta fac şi acum, în primărie. La fel făceam şi la şcoală, dar la un grup mai mic de beneficiari. La primărie, trebuie să mă gândesc la toţi locuitorii comunei. Fac şi eu cât pot. Nu pot să spun că regret că am plecat,  că am dat şcoala pe primărie. Sunt foarte mulţumit când am făcut bine unui om. Dacă faci bine, şi Dumnezeu te vede!

AsemanatoareArticole

Urmatorul articol

Comentarii 771

 1. coco says:

  Rotarule spune adevarul, nu fi un mincinos ca intotdeauna, te-ai laudat si in campanie ca ai facut 1 km de asfalt in satul Tolici,toata viata ta si in invatamant ai mintit ca un om de nimic, spune cate datorii ai in Primarie si cati angajati si cat salariu ii dai unei contabile care vine din Roman la ora 9 si pleaca la ora 12 si 30 sau 13,30 , aceasta lucreaza 8 ore cu tot cu transport

 2. coco says:

  Meritul pentru pentru asfaltarea satului Tolici nu este a lui Rotaru, este a Presedintelui Consiliului Judetean Neamt d.ul Tarata un om de o mare valoare care a spus raspict in campanie venind in satul Tolici ca nu a vazut in nici o localitate a judetului asemenea drum , si ca atare s-a tinut de cuvant.

 3. coco says:

  Rotarule meritele tale sunt ca muzicant la motel Doina unde ai de aface cu lumea interlopa a targului.

 4. ELENA a mai poata vorbi de proo says:

  Nu inteleg cat tupeu poate sa aiba un primar ca sa mai poata da interviu despre proiecte, in conditiile in care nu a fost in stare in patru ani si jumatate sa faca proiectul castigat in timpul fostului primar Isachi, privind construirea unui camin cultural in satul Petricani.

 5. Toliceanu says:

  Primarule ai mai mult praf decat merite

 6. daniel ursu says:

  Domnule primar dar despre hotiile si magariile facute de ce nu vorbiti in presa???

 7. vicele presedinte al primariei petricani ursu florin says:

  dupa atitea realizari facute pentru omenii din zona cotroceni poduri strimbe si luate de prima apa va urma si proectul cu aductiune cu apa inceput din campanie dar intimplator nefinalizat pentru neplata bazinului venind proprietarul si recuperindusi bazinul primarul continuindusi proectul cu apa la moara lui

 8. scoala petricani nr 2 says:

  Domnule Primar ati uitat realizarile scoli Petricani nr 2 ,unde zapada este cit usa la intrare, praful si mizeria domneste ca la omul de serviciu acasa ,cu toate ca curatenia si dezapezirea se face cu oameni de la ajutorul social ,platiti de primarie , Reamintinduva cavi sacerut inlocuirea .femeei deserviciu Vi se pare mormal cind e solicitata de catre invatatoare si nu este niciodata la scoala, UNDE ESTE OARE …….ACASA

 9. Friptu says:

  Locul acestui primar este undeva pe la Bacau, a uitat sa prezinte maretile realizari respectiv balastari de drumuri comunale pe care a papat impreuna cu contabila Ciuchina si firma Axi Trans miliarde de lei, din bugetul primariei. Incredintari directe fara licitatii de terenuri si spatii apartinand domeniului public, exemplu spatiu farmacie Florescu in fosta primarie. Angajarea contabil Ciuchina la pachet cu fiul acesteia si cu nora, pentru care se cheltuie cu salarii si transport 150 milioane lei lunar din bugetul primariei Petricani. Infiintarea serviciului contabilitate pentru aceasta contabila unde lucreaza 8 persoane mai multi ca la municipiul Piatra Neamt. Lucrari supraevaluate la unitatile de invatamant de pe raza comunei unde este director fiul acestuia – beneficiar Jitaru Gheorghita. Nici un proiect realizat pentru localitate in cei 5 ani de mandat si 23 ani de cosilier local trecand pe la toate partidele politice posibile in Romania. Nu a fost in stare sa duca la indeplinire cele trei proiecte lasate de primarul Isache – camin cultural, teren fotbal drum, podete, canalizare, satul Petricani. Afaceri impreuna cu consilierul personal Nechifor, din fonduri europene cu pasunea comunala si multe alte realizari marete cu care este mandru acest primar de carton. Locul lui este TOBOSAR la formatia de muzica proprie la restaurantul Trust Doina, dar si acolo inseala folosind discheta.

 10. om de buna credinta says:

  UNII MOR DE CIUDA CA ACEST OM ARE REALIZARI DIN CE IN CE MAI MARI.PERSOANE CA DL. CRAMBA SI ECHIPA LUI DE AVARI ,
  LA CARE NU LE MAI AJUNGEAU TERENURILE PRIMARIEI.
  TOTI BANII PE DEPLASARI AJUNGEAU LA EI, DE ORDINUL SUTELOR DE MILIOANE.DL. ROTARU A CASTIGAT UN PROIECT DE 29 MILIARDE BRAVO LUI. ASA CA LASATI CIUPERCILE SA CREASCA.

 11. Ionica says:

  Am convingerea ca majoritatea primarilor se straduiesc din rasputeri sa faca ceva pentru comunitatea locala din care fac parte dar nu intotdeauna efortul lor este recunoscut de cetatenii comunitatii. Acolo unde exista vointa si o populatie unita si primarul are realizari, sper ca dl. primar Rotaru sa faca lucruri bune pentru cetatenii comunei Petricani, eu personal ii urez mult succes! Omul sfinteste locul!!! Chiar daca lumea comenteaza in fel si chip, toti avem prieteni si dusmani, primarul Rotaru castiga cate mandate vrea el. Stiti de ce? Pentru ca nu a facut la nimeni niciun rau, el pleaca urechea la toata lumea, indiferent de varsta, pozitie sociala, statut. Un om cu caracter stie sa urce si sa coboare la nivelul fiecarui om, domnul primar Rotaru e la fel de politicos si cu batranii dar si cu tinerii, si cu saracii si cu bogatii.Hai sa-i uram multa sanatate, putere de munca si felicitarile noastre si mandate multe. Cu deosebit respect, Ionica, un cetatean al comunei Petricani !!!

 12. georgica says:

  Bravo ionica , stii este adevarat ca omul sfinteste locul dar individul sfinteste si gagici , poate rezolvi sa-ti dea fotografii sa le dam pe feisbuc

 13. Ionică says:

  Cine poate oase roade, cine nu nici ouă fierte 😉

 14. nelutu says:

  ionica abia tu cunosti la realizarile primarului tau de nimica,teai uitat la orce primarie ce primar au si cum aratacel putin nu mai vorbim de realizarile lor

 15. anonim says:

  Nul mai criticati pe rotaru si armata lui ce pot asta fac ,urmatori fraudatori ai comunei sint asa zisi consilieri locali alesi nostri care stau degeba sil umbresc pe omul de nimic

 16. ion cramba says:

  ATAT TIMP CAT SUNT REALIZARI NU AM NIMIC DE COMENTAT.

 17. ionut says:

  ionica esti mai slab decit rotaru ,tu mai vorbesti tu esti ramas in urma cu realitotea esti pe undeva prin AFRICA

 18. ion cramba says:

  IN LEGATURA CU CONSILIERII ASA ESTE DEABIA ASTEAPTA SA TREACA LUNA SA IA INDEMNIZATIA. INTREBATII VA ROG CE ACTIVITATI IN FOLOSUL COMUNITATII AU FACUT. NISTE DUPUROSI CARE SUNT BUNI DE GURA SI ATAT. LA MUNCA D-LOR CONSILIERI COMUNA CHIAR ARE NEVOIE DE VOI.

 19. vasile says:

  Cramba tu vorbesti de realizarile primarului tau carel umbresti ,nici nu stii tu ce vrednic primar ai , pina si pe soacrisa a duso la azil

 20. Ionica says:

  Vad ca sunt cateva persoane care incearca sa comenteze dar nu stiu sa scrie (NELUTU si IONUT) fratilor duceti-va inapoi in clasa I si apoi comentati ziarele analfabetilor !!!

 21. Luys says:

  Da Cramba ai dreptate, pune mana si fa treaba ca si tu esti consilier local, dupa ce ai furat primaria de la revolutie incoace din postura de angajat ai vrut sa o furi oleaca si din postura de primar. Cata nesimtire poti sa ai. Zici ca sunt dupurosi, dar dupuros esti si tu consilierule de doua parale.

 22. Camelia says:

  Felicitari domnului primar si domnului viceprimar, sunteti de isprava. Cramba tu nu comenta, hotuleeee

 23. tudor says:

  sa traiasca domn primaR

 24. ion cramba says:

  CHIAR AM AVUT ACTIVITATI SOCIALE.

 25. Ionica says:

  Il felicit pe domn primar ca a ramas in USL, hai Antonescu, hai Ponta, hai Rotaru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. tudor says:

  ESTE UN PRIMAR ADEVARAT NOI LAM VOTAT