Peste 90 la sută dintre fermieri au depus cereri de finanțare

03/07/2015

DSC_5828Campania 2015 pentru cererile unice de plată s-a încheiat pe 15 iunie, s-a informat, ieri, în Colegiul Prefectural Neamț,  dată până la care nu s-au aplicat penalizări. Există posibilitatea prelungirii până la data de 10 iulie, dar pentru perioada 16.06-10.07.2015 se aplică o penalizare de 1% pe zi lucrătoare. Potrivit statisticii de la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, din totalul de 28283 de fermieri – persoane fizice şi juridice, au depus cereri  peste 90%. A fost prezentată legislaţia naţională relevantă precum şi lista zonelor eligibile pentru măsurile de mediu și climă ale PNDR 2014 – 2020, în judeţul Neamţ.

Prefectul judeţului a avut o intervenţie prin care a subliniat faptul că, în cadrul Colegiului prefectural, vor fi mai multe teme legate de perioada de programare 2014-2020, atât pentru a transmite informația necesară ,  cât și pentru a fi informaţi reciproc.

“Tocmai am transmis în teritoriu o circulară  prin care am informat autoritățile locale că există posibilitatea preluării/ finanțării unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii din Programul Național de Dezvoltare Locală pentru a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014-2020. Aici ne referim la cele aflate în stadiul de proiect tehnic, fără lucrări de execuție. Deasemenea, Instituția Prefectului a finalizat zilele acestea un Îndrumar referitor la avizele și autorizațiile necesare depunerii și implementării de proiecte europene, pe care îl vom comunica tuturor autorităților administrației publice locale. El va fi disponibil și pe site-ul instituției” a spus prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

I.C.