Peste 800 de şoferi şi 140 pietoni atinşi de “braţul legii”, într-o săptămână

14/02/2018

Poliţiştii au aplicat 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi în ultima săptămână, 332 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Totodată, au fost reţinute 63 de permise de conducere.
“În perioada 05 – 11 februarie a.c., poliţiştii nemțeni au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
Poliţiştii au întocmit 8 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi în afara legii, 5 dintre aceștia fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Totodată, au fost aplicate 854 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 332 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și 8 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.
Nici ceilalți participanți la trafic nu au scăpat de vigilenţa poliţiştilor, pentru abaterile constatate fiind sancționați 146 de pietoni și 54 de bicicliști.
În aceeaşi perioadă, 63 de şoferi au rămas fără permis, printre care 37 de premise au fost ridicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză și 9 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Geanina NICORESCU