Peste 400 de polițiști și 250 de jandarmi în stradă, pentru tihnă de Paște

14/04/2017

Pentru perioada sărbătorilor de Paște, peste 250 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, sprijiniți de colegii lor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, vor acționa zilnic la nivelul județului pentru menținerea și asigurarea ordinii publice, asigurarea pazei și protecției instituționale la cele 19 de obiective din competență, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În noaptea de Înviere, peste 150 de jandarmi vor fi alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț pentru ca ceremoniile religioase să se desfășoare civilizat, în condiții de siguranță, la toate mănăstirile și bisericile din județ. „În zonele de competență, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acționeze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situația săvârșirii unor fapte antisociale. Reamintim tuturor cetățenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de ordine și siguranță, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea lor. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și toți jandarmii nemțeni transmit cetățenilor județului să aibă parte de sănătate, iar minunea Învierii Domnului să dăinuie în inimile tuturor, să le lumineze viața și să aducă renașterea credinței, a speranței și a bucuriei. Paște Fericit!“, a declarat căpitanul Marius Mihai Gămănuț, ofițerul de presă al Jandarmeriei Neamț.

Cristina IORDACHE

Jandarmii nemțeni recomandă participanților la Înviere:

– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială;

– respectarea indicațiilor forțelor de ordine și evitarea implicării în conflicte de orice natură;

– acordarea unei atenții deosebite bunurilor și obiectelor personale;

– acordarea unei atenții sporite copiilor care se pot pierde cu ușurință în locurile aglomerate;

– să nu participe la slujbe sub influența băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor arme de orice fel, materii explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Peste 400 de polițiști la datorie, de Paște

Peste 400 de polițiști nemțeni se vor afla în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paște.

Toate structurile cu atribuții ale Poliției Neamț sunt angrenate în această activitate: 340 de polițiști de ordine publică, 24 de polițiști de investigarea criminalității economice, 18 polițiști de investigații criminale și 34 de polițiști de intervenție specială vor fi în stradă, în dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, precum și în proximitatea lăcașurilor de cult sau de desfășurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători. „Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus ca polițiștii aflați în misiune și patrulele de siguranță publică să aibă ca prioritate prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și să dea dovadă de promptitudine atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Pe această cale, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț transmite nemțenilor sărbători fericite și un Paște luminat de bucuria Învierii!“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

*26 echipaje de Poliție Rutieră pentru fluența traficului

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Pe drumurile publice din Neamț, pe traseele de acces către zonele turistice și în zona lăcașelor de cult religios vor acționa 52 de polițiști rutieri, principala misiune fiind menținerea fluenței traficului și prevenirea producerii unor evenimente grave. Pe arterele din județ vor patrula 26 echipaje cu autospecialele.

Poliția Neamț recomandă ca în cazul în care sunteți victima unei infracțiuni, dacă ați asistat sau aveți cunoștință despre săvârșirea unei fapte antisociale să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau să apelați cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgență!