„Performanţe” mai puţin cunoscute

Roznov: mai puţin de o treime a luat bacalaureatul

La Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu” din Roznov, contestaţile nu prea au îmbunătăţit situaţia iniţială: din 67 de candidaţi au reuşit, 22 au fost respinşi iar 23 nu s-au prezentat.
Au fost contestate 7 note, dintre care una singură a obţinut cu 95 de sutimi mai mult (limba română), două au avut modificări pozitive uşoare, restul s-au modificat nefavorabil pentru contestatari. Ba chiar un absolvent care obţinuse nota de trecere 6 – la matematică, a luat după recorectare 5,25.

Puţine contestaţii la Liceul din Bicaz

Cea mai mare medie la Liceul Carol I din oraşul Bicaz rămâne 9,68.
Nimic bun pentru un candidat care obţinuse iniţial nota 3,3 la limba română iar după contestaţie a obţinut 3,5, în timp ce la matematică nota i-a rămas aceeaşi, 2,9.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română, două dintre ele fiind soluţionate favorabil cu aproape 1 punct– de la 7,75 la 8,7; de la 6,2 la 8,1; alta, cu două sutimi, de la 7,6 la 7,8; tot la limba română s-au mai obţinut 75 de sutimi, de la 5,65 la 6,35; la informatică 45 de sutimi; 4 elevi au fost depunctaţi, a fost mărită o notă la geografie, două note au rămas la fel.

La Bicaz, din 141 de candidaţi, 3 nu s-au prezentat, 28 au fost respinşi, dintre care doar trei au depus contestaţii, fără a reuşi să fie declaraţi „reuşit”.

Un punct şi 35 sutimi diferenţă diferenţă la „Roman Vodă”

Un caz mai puţin obişnuit: Elena Diana Oiţă, de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” a obţinut, în urma contestaţiei depuse la nota de la limba şi literatura română, de la 6,65, nota 8!

Dacă se compară nota iniţială de la română cu notele obţinute la celelalte materii, 9,45 la matematică şi 9,00 la Anatomie şi Fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, contestaţia este cel puţin normală.

Trei cazuri în care s- a obţinut un punct diferenţă la limba Română: de la 8,15 la 9,15; 6,7 – 7,7; 7,2-8,2; trei contestaţii au fost soluţionate la o difereneţă de 90 de sutimi, toate la limbă română.

Elevă de 10, un punct furat la română

La Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ca şi la celelalte colegii şi licee, cele mai multe contestaţii s-au depus tot la limba română. Miruna Teodora Todiraşcu a obţinut iniţial nota 7,3 la limba şi literatura română, în timp ce la matematică şi chimie organică, a făcut teze de 10. După contestaţie a luat 8,3 ceea ce i-a adus o medie de 9,43.

36 de contestaţii la Borca

Din 113 înscrişi la examenul de Bacalaureat, 10 nu s-au prezentat şi 40 au fost respinşi. Cei mai optimişti şi-au contestat notele de 3, în general nemulţumirile mergând pe notele mai mici. La Liceul „Mihail Sadoveanu” din Borca sunt 9 medii între 9 şi 10, cea mai mare fiind 9,70 şi 28 de medii între 8 şi 9,00.

Liceul Particular, nota maximă 7.01

Din cei 11 absolvenţi ai Liceului Particular „Aurora Ouatu” din comuna Alexandru cel Bun, unul nu s-a prezentat la ultimul examen, deşi la primele două (limbă română şi istorie) luase note bune: 7, respectiv 9; doar doi elevi dintre cei care au dat anul acesta bacalaureatul, au frecventat cursurile la zi; cea mai mică notă a fost 2,65 la geografie (2,95) la limba română. Notele la limba română (cu o singură excepţie) au oscilat între 5,3 şi 6,3; cea mai mare notă a fost la geografie, 8,65. Cea mai mare medie, 7,01. Au reuşit să promoveze bacalaureatul doar 5 candidaţi, performanţă destul de slabă pentru o unitate de învăţământ particulară, la care părinţii plătesc binişor.

Petricani, liceul cu doi candidaţi

Puţini ştiu că în comuna Petricani există un liceu, denumit Liceul tehnologic Petricani. Este înscris în reţeaua Ministerului Educaţiei Naţionale iar anul acesta a avut doi candidaţi la examenul de Bacalaureat. Unul a reuşit cu media 6,8. Celălalt a fost respins, după ce a contestat notele la matematică – 1,9 iniţial şi 1,85 după – şi la disciplina la alegere Biologie vegetală şi animală, de la 3,6 la 4,1.

La liceul Horia, mai nimic sub soare

Din 19 candidaţi, 12 nu s-au prezentat, iar din cei 7 care au dat examen, au reuşit doar 4, toţi cam la lilită. Cea mai mare medie a fost 6,5; cea mai mare notă, 7,1 la biologie vegetală şi animală, respectiv 6,65 la limba şi literatura română. Unitate cu profil tehnologic, Liceul „Ion Ionescu de la Brad” este cunoscut pentru numărul redus sau, după caz, inexistent de candidaţi respinşi la examenul de bacalaureat.

Mariana OLTEAN TUDOSE