Percheziţii în Piatra Neamţ şi în Alexandru cel Bun, armă confiscată şi sechestru asigurator pe 15.000 euro

30/08/2018

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Neamţ, împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase I.P.J. Neamţ, au efectuat, la data de 29 august, 4 percheziţii domiciliare în municipiul Piatra Neamţ şi în localitatea Alexandru Cel Bun, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
În urma percheziţiei domiciliare la un bărbat de 34 de ani, din Alexandru cel Bun, poliţiştii Serviciului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase au identificat o armă de tir sportiv cu glonţ de calibru 5,6 mm şi 7 cartuşe, ce ar fi fost deţinute ilegal. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
De la un bărbat de 46 de ani, din Piatra Neamţ, unde de asemenea s-a făcut o percheziţie, poliţiştii au ridicat în vederea instituirii sechestrului asigurător, peste 15.000 de Euro şi aproximativ 5500 de lei. Oamenii legii nu au făcut publice împrejurările în care s-au făcut aceste descinderi şi cine sunt persoanele în cauză.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.
Geanina NICORESCU