Pe final de octombrie vin şi primele doze de vaccin antigripal

11/10/2017

Peste 1300 cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii în ultima săptămână
Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a început supravegherea epidemiologică a cazurilor de infecţii respiratorii, în conformitate cu ordinul Ministerului Sănătăţii, dar primele doze de vaccin anti-gripal nu ajung în judeţ mai devreme de sfârşitul acestei luni.
Dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt la DSP Neamţ, ne-a declarat că, în săptămâna precedentă de supraveghere epidemiologică, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost 1028, cu 10 internări, iar numărul îmbolnăvirilor cu pneumonie a fost de 277, cu 62 de internări.
„Ratele de incidenţă cele mai crescute pentru infecţii respiratorii se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani, iar pentru pneumonii- la grupa de vârstă 0-1 an. Nu s-a înregristrat nicio suspiciune de gripă. Precizăm faptul că primele doze de vaccin gripal repartizate şi asigurate de către ministerul Sănătăţii vor fi primite în judeţ la finalul lunii octombrie 2017”, a precizat dr. Grădinaru.
Populaţia este sfătuită ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să respecte măsurile de prevenire a gripei, prin îmbrăcarea hainelor adecvate, evitarea aglomeraţiei, aerisirea încăperilor, evitarea staţionării în frig timp îndelungat.
„Pentru persoanele care prezintă simptomatologie de gripă şi nu se ameliorează în 72 de ore sau prezintă alte boli asociate, recomandăm prezentarea imediată la medic”, a conchis dr. Grădinaru.
Geanina NICORESCU