Patru tineri au pus la cale și au comis un jaf de 12.000 de lei

28/09/2018

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, în urma activităţilor operative desfăşurate, au identificat şi reţinut, în data de 26 septembrie, un tânăr de 24 de ani, din Roman, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din cercetări efectuate a reieşit că, în perioada 3 – 11 septembrie, tânărul a pătruns prin efracţie în locuinţa unui bărbat de 30 de ani, din Piatra Neamţ, de unde ar fi sustras 12.000 de lei. Poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că un tânăr de 23 de ani, din Săvineşti şi alţi doi de 25, respectiv 26 din localităţile Valea Ursului şi Horia au sprijinit activitatea infracţională.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul din Roman se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru comiterea unor infracţiuni cu un mod de operare similar. Individul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliției Neamţ, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de arestare preventivă.

Geanina NICORESCU