Patru case în flăcări, în decurs de câteva ore!

06/05/2018

Doi bărbaţi, victime în incendii
Pompierii au avut o sâmbătă de foc, fiind solicitaţi la o serie de incendii izbucnite sau propagate la locuinţe.
La ora 11.59, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la Tazlău. La intervenţie s-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț şi o autospecială de stingere de la SVSU Tazlău. A ars acoperişul locuinţei, în totalitate.
La zece minute după anunţarea primului incendiu, pompierii au fost sesizaţi că arde o casă în satul Socea, în comuna Rediu. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și un autocamion de intervenție din cadrul detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Iniţial a ars un grajd cu un tractor în interior, iar focul s-a propagat la casa de locuit şi la la un stog de fân. Proprietarul, în vârstă de 42 de ani, a suferit un traumatism la cot, fiind solicitată si ambulanța SMURD de prim ajutor. De asemenea, un alt bărbat, de 53 de ani, a suferit arsuri de gradul 2-3 pe braț și față și de gradul doi pe piept.
Un alt echipaj de pompieri s-a deplasat, în jurul orei 15.30, la Cândeşti, unde aredea violent tot o locuinţă. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamţ , dar şi SVSU Cîndeşti cu autospeciala din dotare.
Noaptea s-a dat, din nou, alarma, la ISU Neamţ, când pe la ora 4, a izbucnit un incendiu la acoperișul unei locuinţe particulare, din comuna Răuceşti, sat Oglinzi. S-au deplasat trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț. În urma evenimentului au ars aproximativ 350 metri pătrați acoperiș.
Geanina NICORESCU