Părintele Iustin, dus la prima sa chilie de la Petru Vodă

31/05/2013

parintele iustin

Aflat pe patul de suferinţă şi dependent, încă, de aparatura medicală, părintele Iustin le-a cerut vieţuitorilor de la Mănăstirea Paltin să fie dus la prima sa chilie de la Mănăstirea Petru Vodă.  “Miercuri, 29 mai 2013, a fost întrebat încă o dată dacă vrea să meargă şi a confirmat: “Păi da, măi, să mergem!” În scurtă vreme aparatura medicală necesară a fost dusă la Mănăstirea Petru Vodă şi pe la orele 10-11 dimineaţa, într-o atmosferă emoţionantă, înconjurat de toate maicile Mănăstirii Paltin, care au început să cânte încet “Hristos a înviat!”, părintele a plecat la prima sa chilie, construită aici în anul 1992”, se arată în comunicatul postat pe site-ul mănăstirii. “La sosire, părinţii din mănăstire l-au înconjurat şi ei cu multă emoţie, împreună cu cei câţiva mireni care se aflau de faţă. Cu toţii suntem bucuroşi şi recunoscători pentru această mare binecuvântare ce ni s-a dat”.

Conform obştilor mănăstirilor Paltin şi Petru Vodă, starea părintelui Iustin nu s-a modificat simţitor în ultimele zile, dar există “mici semne de îmbunătăţire”. Marţi părintele a cerut să fie împărtăşit, iar apoi a tăcut toată ziua, singurul moment în care a vorbit fiind cel în care şi-a exprimat dorinţa de a fi dus la chilia de la Petru Vodă.

“Pînă când voia şi pronia lui Dumnezeu va hotărî nişte schimbări majore în bine, îi rugăm pe toţi cei ce vor să-l vadă pe duhovnicul nostru să-şi amâne vizita propusă; părintele stareţ va hotărî singur cu privire la fiii duhovniceşti ce doresc să îl vadă, dacă şi când se va simţi în putere pentru a-i primi”, se mai arată în comunicat.” La Mănăstirea Paltin se va săvârşi în continuare Sfântul Maslu după slujba de seară (ora 18), iar la Mănăstirea Petru Vodă se va face Sfântul Maslu de două ori pe zi, după slujba de dimineaţă şi după cea de seară. Toţi cei ce îl iubesc pe Părintele Justin sunt aşteptaţi să ni se alăture în rugăciune, fie aici, fie în orice alt colţ al lumii în care se află, până când Dumnezeu îi va reda însănătoşirea pentru care cu toţii ne rugăm”.

C.M.

2 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. adela 31/05/2013 la 0:56 -

    DOAMNE AJUTA PE PARINTELE SI PE NOI TOTI!

  2. moisoiu felix 06/06/2013 la 19:50 -

    Doamne ajuta,

    Este omul lui Dumnezeu si are lumina sfanta in el.Ma invrednicit Domnul de mai multe ori sa-i calc chilia lui sfanta.