Parchetul Neamţ a câştigat trei procurori

30/03/2013

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a avut şapte posturi vacante de procuror, din care au fost ocupate trei. În urma desfăşurării concursului de promovare în funcţii de execuţie, procurorii care au obţinut note de peste 7 şi au obţinut avizul Consiliului Superior al Magistraturii sunt Maria Luiza Luca, prim-procuror adjunct al Parchetului Roman, colegul ei Lucian Dieac şi procurorul Tudor Andrei Blînda care vine de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, după ce stagiatura a desfăşurat-o tot la Piatra Neamţ. Toţi magistraţii îşi vor începe activitatea în noile funcţii de la 1 mai, conform deciziei CSM.

Problema acută a numărului extrem de redus de procurori de la Parchetul Neamţ, unde de vreo patru ani îşi desfăşoară activitatea doar 6 – 7 procurori dintr-o schemă de 15, se rezolvă acum. Dacă la concursurile organizate anii trecuţi nu prea au fost amatori, pe cele 7 locuri ofertate şi anul acesta s-au înscris 7 candidaţi. Dar, după prima probă, cea eliminatorie – test grilă de verificare a cunoştinţelor de drept – au rămas în cursă doar cei trei care până la urmă s-au calificat.

„Nu vom avea schema completă, dar vom fi într-o situaţie mult mai bună decât până acum, când ne-am desfăşurat activitatea cu mai puţin de jumătate din numărul de procurori din schemă, iar de la 1 mai vom fi zece în loc de şase”, a spus procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului Neamţ.

Alţi magistraţi care au reuşit la examenul de promovare în funcţii de execuţie şi au obţinut  avizul CSM pentru instanţele şi parchetele unde şi-au dorit să-şi desfăşoare activitatea sunt judecătorului Robert Constantin Bumbu, care pleacă de la Judecătoria Piatra Neamţ la Tribunalul Bacău şi procuroarea Ilona Valuşa Panica. Ea va lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.