Până în 2020, nici o stradă fără asfalt în Piatra Neamţ

Primăria Piatra Neamţ intenţionează ca până în anul 2020 să nu mai existe nici o stradă fără asfalt în municipiu, obiectiv care, de altfel, este inclus şi în programul cu care primarul Dragoş Chitic a candidat în 2016.

El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă: „Ne-am propus în acest an reparaţii capitale pe mai multe străzi, lucru care, dealtfel, vedeţi, se întâmplă în fiecare zi. Este mai costisitor săfaci reparaţii capitale, dar este mai avantajos comparativ cu o strictă plombare. S-au inventariat cu mare atenţie străzile care au carosabilul îmbătrânit şi am decis pe ce străzi vom interveni în acest an. Totodată, este cunoscut faptul că durata de viaţă a unui covor asfaltic este de aproximativ 10 ani. În aceste condiţii, odată modernizată o stradă prin reparaţie capitală, nu mai necesită în fiecare an intervenţii pentru plombare”.

Anul acesta, s-au efectuat reparaţii capitale pe o suprafaţă de 41.826 mp, ceea ce înseamnă aproximativ 6 km de străzi; un număr de 17 străzi au beneficat de acest tip de proces . Ţinta pentru anul în curs este, precizează primarul, minim 12 km. „Şi, zic eu că păstrând acest ritm anual vom creşte an de an calitatea covorului asfaltic de pe străzile din Piatra Neamţ”.

O altă prioritate a Primăriei este asfaltarea străzilor pietruite, anume a celor cele care nu au avut niciodată asfalt. Ritmul propus pentru acest an este unul care ţine cont de disponibilul financiar şi capacitatea tehnică, în jur de 6 km anual. Până în prezent au fost realizate lucrări de asfaltare pe străzile Verii, Molidului şi Dimitrie Cantemir.

Este în lucru strada Lacului, şi vor începe, în curând, lucrările pe străzile Ioan Păun Pincio şi Spicului.

Luând în calcul că din totalul de 160 km străzi din Piatra Neamţ, mai sunt 16 km de străzi de asfaltat, sunt optimist în ceea ce priveşte obiectivului „Piatra Neamţ 2020”, un oraş cu toate străzile asfaltate.

Un oraş are nevoie de sprijin financiar şi din partea Guvernului, este firesc ca Guvernul să sprijine autorităţile locale pentru aceste obiective. O parte din străzile din Piatra Neamţ sunt în proiecte prin programul guvernamental, vestitul PNDR 2. De exemplu, străzile Pârâul Doamnei şi Bălţăteşti sunt solicitate la finanţare la Guvern prin PNDR”, a precizat primarul.

71% dintre pietreni, mulţumiţi de activitatea primarului

În perioada 5-19 iunie 2017, Primăria municipiului Piatra-Neamț a realizat un sondaj de opinie referitor la activitatea Primăriei şi a primarului, pe diverse segmente, în cartierele Mărăței, Dărmănești și Precista şi în centrul oraşului.

Evident că mai sunt încă multe lucruri de pus la punct dar important este să se producă o creștere constantă a calității serviciilor publice oferite de municipalitate care să se reflecte în creșterea calității vieții și a confortului fiecărui locuitor al acestui oraș.Precizez, înainte de prezentarea rezultatelor sondajelor, că nu ne asumăm meritul de specialiști în realizarea de sondaje dar au fost realizate dupa tiparul sondajelor realizate de firme specializate, luându-se în calcul repondenți împărțiti corespunzator în funcție de sex, vârstă, pregătire”, a declarat primarul Dragoș Chitic

Astfel, la întrebarea „Cât de mulțumit(ă) sunteți de activitatea actualului primar?”, 34%– foarte mulțumit; 37%– mulțumit; 29%– nemulțumit.
Activitatea consilierilor locali: 14%– foarte mulțumit; 27%– mulțumit; 59%– nemulțumit.

Cât de mulțumit sunteți de orașul în care trăiți: 12%– foarte mulțumit; 76%– mulțumit; 12%– nemulțumit;
Ați contactat în ultimele 12 luni unul sau mai multe servicii ale Primăriei Piatra-Neamț? 67 %– da; 33 % -nu.
Cum apreciați atitudinea funcționarului public cu care ați intrat în contact? 65%– politicos, serviabil, eficient; 16%– indiferent, superficial; 18%– nepoliticos, irascibil.
Cum apreciați activitatea de promovare a imaginii instituției: 15%– foarte bună; 61%– bună; 24% – slabă;
Principalele 10 problemele semnalate de către cetățeni sunt:
-colectarea deşeurilor, aspectul punctelor de colectare; -persoanele care cerşesc şi/ sau fără adăpost; -deschiderea pieţei centrale; -o poliţie locala mai eficientă; – câinii comunitari; -reparaţia străzilor; -comportamentul şoferilor în trafic, parcarea maşinilor în locuri  necorespunzătoare; -curăţenia în anumite zone ale oraşului; -întreţinerea locurilor de joacă şi a mobilierul stradal; -serviciile medicale oferite de Spitalul condus de Consiliul Județean.

M.O.T.