Organizaţia PNL Piatra Neamţ cu…piticul pus… SAU unii nu-şi văd bubele din propriul cap

03/02/2018

Am primit astăzi, la redacţie, un comunicat prin care organizaţia municipală a PNL Piatra Neamţ îşi exprimă dezacordul faţă de accederea în rândul membrilor de partid a anumitor persoane. Am ales desigur, să nu prezentăm comunicatul în cauză din motive care ţin de politica redacţională şi care ţin de principiul că publicitatea nu e gratis, iar părerile unora sau altora – dacă acestea se vor a fi făcute publice, costă! Dar aceasta este o altă discuţie. Analizând la rece comunicatul cu pricina, pe care, de altfel, nu şi l-a asumat nimeni (n.r. – cu nume şi prenume), ci doar o organizaţie de partid, am putea trage următoarele concluzii, luîndu-ne după logica simplă, a unui demers jurnalistic.

Organizaţia PNL Piatra Neamţ- căci despre comunicatul neasumat de vreo persoană a acestei formaţiuni este vorba, este compusă din membri importanţi sau mai puţin importanţi, în funcţiile pe care le deţin în diverse structuri de conducere a administraţiei publice locale sau a instituţiilor aflate în subordinea acesteia. Capul organizaţiei amintite este nimeni altul decât primarul cu probleme penale, Dragoş Chitic, preşedinte de drept al acesteia. Nemulţumit fiind de ultimele evenimente (n.r. în cursul zilei de joi, 01.02.2018 a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi i s-a cerut demisia în mod public), Chitic s-a gândit că n-ar fi rău să se ascundă după cortina numită PNL, pentru a arunca cu noroi în unii sau în alţii, pe considerentul că „vulpea care nu ajunge la struguri zice că sunt acri”.
Ei bine domnule Chitic, aruncatul cu noroi în alţii nu vă stă bine. Mai ales când vă folosiţi de numele partidului pe care îl reprezentaţi, al cărui membru sunteţi de vreo câţiva ani încoace. Sau s-a uitat faptul că actualul primar de Piatra Neamţ, trimis în judecată de curând, a fost membru PDL cu tendinţe şi apucături PMP –iste?
Deci sensul comunicatului în cauză nu acoperă în nicio formă ideea că unii sau alţii, foşti membri ai altor structuri politice, nu au ce căuta în PNL.
Mai mult, analizând comunicatul neasumat al vreunei persoane, ajungem la ideea că dvs., domnule primar trimis în judecată, va jigniţi propriul partid, cel din care faceţi parte, cel pe listele căruia aţi fost ales primar, cu aportul tuturor membrilor formaţiunii politice de care va prevalaţi, numindu-l tomberon. Aşadar, vedeţi-vă paiele din ochii dvs., înainte de a le vedea pe cele din ochii altora. Preocupa-ţi-vă de problemele personale, care trenează asupra întregii comunităţi locale şi lăsaţi-ii pe alţii să decidă cine trebuie să fie sau nu membru PNL.