Orban şi Cozmanciuc, mesaj pentru Iohannis de la Neamţ

25/06/2018

Sâmbătă, preşedintele PNL Ludovic Orban a fost la Piatra Neamţ, în dubla ipostază de vizitator la Zilele Oraşului şi cea de preşedinte de partid. În ce a de a doua calitate a participat la şedinţa unui Birou Politic lărgit despre care s-a spus în conferinţa de presă susţinută ulterior, că a fost o şedinţă a dialogului – „s-au pus întrebări şi s-au primit răspunsuri”.

Iohannis, primele susţineri de la Neamţ

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ), au salutat anunţul preşedintelui României, Klaus Iohannis, privind o nouă candidatură: „În bătălia electorală care va urma în 2019, PNL va fi alături de Klaus Iohannis, a afirmat sâmbătă, la Piatra Neamţ, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban. ”PNL este alături de preşedintele României aşa cum a fost şi în 2014, când Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale, aşa cum PNL a fost alături de el în toţi anii trecuţi de la alegerea sa în funcţia de preşedinte. În bătălia electorală care va urma în 2019, PNL va fi alături de Klaus Iohannis”, a adăugat liderul PNL Preşedintele PNL a precizat că anunţul făcut de Klaus Iohannis, la o zi după decizia Comitetului Executiv al PSD de a-l susţine pe Liviu Dragnea, nu este întâmplător. ”Mă bucur că preşedintele României a făcut acest anunţ prin care a clarificat candidatura domniei sale pentru al doilea mandat, a doua zi după decizia CEx al PSD. Prin anunţarea candidaturii, Klaus Iohannis transmite un mesaj extrem de puternic către clanul lui Dragnea, şi anume mesajul că este hotărât să se bată pe viaţă şi pe moarte pentru a elibera România de pericolul uriaş care o pândeşte prin tentativa clanului lui Dragnea de a captura statul român. Preşedintele le arată foarte clar acestor indivizi că va fi un adversar redutabil pentru orice fel de proiect nedemocratic, ne-european pentru România, pe care le pun la cale”, a precizat Orban. „Anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis privind candidatura pentru un nou mandat la Preşedinţie este unul aşteptat de o mare parte a societăţii”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc. ”Salut decizia şi momentul asumării. În contextul actual, opiniile vor fi clar polarizate”, a spus liderul PNL Neamţ. Parlamentarul a adăugat că drumul României trebuie să rămână ”cel consfinţit şi asumat – de membru al Uniunii Europene”.

Cozmanciuc şi moţiunea de cenzură

„Dialogul a fost binevenit şi, în acelaşi timp, a şi întărit ideea pe care trebuie s-o îmbrăţişeze toţi membrii PNL: avem de ales între o echipă unită care definească un parcus modern al ţării împotriva PSD, sau a lăsa PSD să facă ceea ce a făcut şi până acum”, a spus Mugur Cozmanciuc, în debutul conferinţei de presă. „Eu sunt în Neamţ în această poziţie, de aproximativ 4 ani. Am considerat relevante cel puţin două teme care trebuie rezolvate: una dintre ele este modernizarea infrastructurii şi vorbesc despre autostrada care să lege Moldova de Transilvania. Cred că a fost un subiect despre care unii au spus că v-am plictisit, alţi că nu se rezolvă. Asta o simţim cu toţii, dar dacă vrem să se rezolve, acest Guvern PSD trebuie demis. Exerciţiul democratic prin care acest guvern PSD trebuie demis este moţiunea de cenzură. PNL a iniţiat această moţiune de cenzură, toţi cei care doresc dezvoltarea judeţului să facă demersuri pentru a convinge parlamentarii de la alte partide să susţină această moţiune. Când vorbesc despre judeţul Neamţ vreau să vă aduc la cunoştinţă alt aspect: este pe ultimele locuri în clasamentul PIB pe cap de locuitor, şi uneori chiar pe ultimul, bătându-se cu Teleormanul pentru ultimul loc”

Orban: Îngropaţi securea războiului!

S-a trecut în conferinţa de presă şi pe lângă disensiunile (eufemistic vorbind) dintre conducerile PNL Piatra Neamţ şi PNL Neamţ, care au dus la începutul anului la dizolvarea organizaţiei de la Piatra Neamţ şi apoi la revocarea deciziei prin care s-a făcut această dizolvare: „Să îngropaţi securea războiului, a spus Ludovic Orban. Am dat un apel de pace, de unitate, de acţiune concertată pentru obiectivul câştigarea alegerilor: prezidenţiale, locale şi parlamentare, şi pentru un rezultat bun euro-parlamentare. Şi aşa PNL e înconjurat de foarte mulţi adversari, nu cred că între noi mai are rost să fie dispute. Sunt convins că toate neînţelegirile şi nemulţumirile reciproce, vor fi rezolvate prin comunicare şi organizare”, a adăugat liderul PNL.