Ora și infracțiunea în trafic

19/08/2016

Politie Alcooltest03*Polițiștii au prins în flagrant patru șoferi băuți sau fără permis

Lipsa respectului pentru propria viață și a celorlalți participanți la trafic este indicată și de numeroasele accidente ce au loc în ultima vreme, precum și de numărul mare al celor prinși băuți la volan. Doar în cursul a câtorva ore, polițiștii nemțeni au depistat pe șoselele din județ patru persoane care au dat dovadă de o uimitoare sfidare a celor mai elementare reguli de circulație, fiind însă opriți înainte de a se pune în pericol pe ei, dar și pe alții.

Miercuri, 17 august 2016, în intervalul orar 16-19, patru șoferi au fost depistați în flagrant și li s-au întocmit dosare penale. Lucrătorii Secției de Poliție Rurală Urecheni, care se aflau în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu pe raza satului Timișești, au oprit în trafic un tânăr de 18 ani care conducea un tractor ce avea atașat un utilaj agricol tip balotiera. „În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul avea restricționat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. I s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Tot în jurul orei 16, un echipaj de poliție rutieră a oprit în trafic un autoturism care a fost înregistrat de aparatura radar circulând cu viteza de 90 km/h pe raza localității Neagra. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că șoferul, un bărbat de 44 de ani, din Mureș, nu deține permis de conducere eliberat de autoritățile române și l-au amendat cu 1.500 lei și 4 puncte penalizare, fiindu-i deschis dosar penal.

Alți doi șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului. În localitatea Zănești, polițiștii au oprit în trafic, pe DN 15, un autoturism condus de către un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț, care se afla sub influența alcoolului, conform rezultatelor testării cu aparatul etilotest.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dămuc s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în timp ce un bărbat de 39 de ani, din Reghin, conducea un autoturism pe DJ 127A, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale. „Acesta a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe“, a mai spus ofițerul de presă.

Celor doi șoferi li s-a aplicat și sancțiunea reținerii permisului auto.

Cristina IORDACHE