Opțiune pentru nemțenii nostalgici / Alternativă socialistă

 

Nemțenii care ar dori să dea votul lor unor candidați socialiști ar putea concretiza această opțiune. Un mesaj de la ”PAS Organizația Neamț” anunță – printr-un comunicat emis de la centru – că ”Partidul Alternativa Socialistă (PAS) este singurul partid socialist din România”.
Și, ca să fie treaba clară, cetățenii sunt informați că ”prin Decizia Civilă pronunțată de Tribunalul București (…) s-a dispus înscrierea în Registrul partidelor politice a PARTIDULUI ALTERNATIVA SOCIALISTĂ (PAS) rezultat în urma fuziunii prin contopire a Partidului Alianța Socialistă cu formațiunea politică Alternativa Socialistă”. De asemenea, aflăm că formațiunea politică nou înființată a preluat de la Partidul Alianța Socialistă ”istoricul, simbolurile, patrimoniul și organizațiile”. Și, ca în orice partaj, și noul PAS ”este continuatorul tradițiilor mișcării socialiste, comuniste și muncitorești din România și își însusește tot ce a fost pozitiv în experiența social-economică, în politica națională și universală”.
”Partidul Alternativa Socialistă, punând la loc central, în activitatea sa politică, omul cu viața sa individuală și socială, este deschis tuturor cetățenilor români care își asigură mijloacele de trai prin muncă, performanță și creativitate. Conform programului politic, Partidul Alternativa Socialistă (PAS) este singurul partid socialist din România, cu orientare politică de stânga și militează pentru
înfăptuirea în România a Modelului socialist de dezvoltare durabila pe baza Statului socialist de drept și a Economiei socialiste de piață”, mai spune sursa citată.
De asemenea, electoratul este informat că PAS este, la rândul său, membru al Partidului Stânga Europeană care este reprezentat în Parlamentul Europei și în România se dorește a fi ”ALTERNATIVA SOCIALISTĂ la ROMÂNIA CAPITALISTĂ”.
În mailul remis redacției de către Vasile Brăduleț (președinte PAS Neamț?) nu se precizează dacă ”alternativa socialistă” reprezintă și o întoarcere la momentele deloc plăcute pentru nemțeni din anii epocii de aur (alimente pe cartele, aproape inexistența liberei circulații, program tv de două ore pe zi, presă aflată sub control de partid și de stat etc).

D. VINCA