Comisarii pentru protecţia consumatorilor din Neamţ au verificat, luna trecută, condiţiile de comercializare a articolelor de îmbrăcăminte second-hand, ocazie cu care au depistat o serie de nereguli.
„Sfatuiesc clienţii unor astfel de magazine să studieze cu mare atenţie articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru a evita ca acestea să fie deteriorate, murdare sau pătate. Consumatorii trebuie să se asigure că obiectele cumpărate au fost supuse operaţiunilor de curăţare şi dezinfectare şi că există şi o certificare în acest sens”, a afirmat Bogdan Cristian Nica, preşedintele ANPC.
Comisarii din Neamţ au depistat abateri la majoritatea magazinelor de profil controlate. În 15 cazuri au fost identificate nereguli privind respectarea cerinţelor de introducere pe piaţă, comercializarea şi vânzarea produselor, mai precis nu au fost găsite documente care să certifice efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie a loturilor de haine. La 20 de magazine second hand au fost depistate deficienţe privind respectarea obligativităţii de realizare a sortării lunare. În 4 cazuri comisarii pentru protecţia consumatorilor din Neamţ au constatat abateri privind desfăşurarea promoţiilor. Anunţul de reduceri trebuie să indice în mod clar, spun comisarii OPC, data la care încetează oferta sau, dacă este cazul, faptul că reducerea se referă la stocul de bunuri disponibil şi data de începere a perioadei în care se aplică preţul special sau alte condiţii specifice, dacă oferta specială nu a început încă. Societăţile identificate cu probleme au fost amendate, valoarea sancţiunilor depăşind 5.000 de lei.
Cei care ne apără interesele au şi sfaturi pentru consumatorii care achiziţioneză articole de îmbrăcăminte purtate: să nu achiziţioneze decât din magazine specializate unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală) de care vor avea nevoie în caz de reclamaţie; să facă alegerea cu mare atenţie astfel încât articolele de îmbrăcăminte trebuie sa fie examinate cu minuţiozitate pentru a evita ca acestea să fie degradate (rupte, murdare, pătate); după ce s-au asigurat că sunt în bună stare, consumatorii trebuie să se asigure că acestea au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie şi există şi o certificare în acest sens. Dacă nu sunt însotiţe de documentul certificator, există riscul potenţial de a contacta diverse infecţii şi micoze.
Daca lasati oamenii flamanzi, fara dinti, bonlavi…macar lasatii sa se îmbrace dupa puterea financiara!…sigur fiecare dupa ce a cumparat ceva are grija sa dezinfecteze…încet dar sigur se va ajunge la FRUNZA!!!
Toti bugetarii se imbraca de la aceste magazine,salariile de mizerie nu le permit sa intre in magazine de ”lux”’,numai spun de pensionari si alte categorii sociale care lucreaza cu ziua sa-si intretina existenta.
Nu hainele si incaltamintea de la second hand duc la infectii ,micoze, etc,ci saracia in care traieste bietul roman.
NU SE VEDE CA TBC-UL DIN ROMANIA SPERIE EUROPA?