Ofițerul de presă al ISU Neamț este sucevean

05/04/2017

Noul purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț a fost prezentat în conferința de presă organizată, ieri, la sediul instituției.

Sublocotenentul Adrian Gheorghe Rotaru a promovat în această funcție prin concurs, după ce fostul ofițer de presă, Andrei Grancea, a plecat la Vaslui, pe funcția de adjunct al șefului Secției de Pompieri Huși. Noul ofițer de presă este, în ciuda tinereții (va împlini 34 de ani în luna august), un profesionist cu 12 ani de calificative „foarte bine“ din cei 13 ani de activitate. Născut la Suceava, el a urmat, după liceu, școala de subofițeri pompieri și apoi Facultatea de Management, fiind încadrat în structura MAI în luna iulie 2004. A mai absolvit în anul 2010 un curs postuniversitar de managementul situațiilor de urgență și marketingul resurselor specifice, iar la ISU Neamț a activat în cadrul Inspecției de prevenire. Ofițerul este căsătorit și are o fetiță.

Nu doar calificativele profesionale vorbesc despre experiența sa, ci și cele două avansări la excepțional de care s-a bucurat în cariera sa militară de până acum, prima în anul 2007, când a primit gradul de plutonier, iar a doua anul trecut, când a fost înaintat la gradul de plutonier adjutant. Când nu a fost avansat înainte de termen, superiorii i-au evidențiat meritele în activitate prin citări pe ordin de zi, câte două distincții în anii 2012 și 2013. (C.I.)