Obiective mari pentru Liceul Sportiv

*În 2013, cei de la LPS Piatra Neamţ îşi doresc medalii, o sală şi un internat

La moment de bilanţ, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ a ieşit bine, iar planurile pentru viitor sunt pe măsură. Chiar cel mai bine a încheiat 2012, fiind desemnat cea mai bună unitate sportiv-şcolară din judeţ. Titlul, acordat de o autoritate sportivă, a fost întărit de premierile de la Gala Educaţiei Nemţene, la care LPS Piatra Neamţ a avut patru laureaţi: o campioană mondială la canotaj, o atletă cu recorduri naţionale, un olimpic medaliat naţional la pregătirea teoretic sportivă şi o echipă de volei pe podium la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.

„ Este rezultatul unei munci în timp şi de echipă”, a declarat directorul LPS Piatra Neamţ, Dan Gavril. „Fără coeziune între colectivul de manageri, cadrele didactice de la teorie şi profesorii de la orele practice, antrenorii, nu am fi reuşit. Suntem onoraţi şi obligaţi, în acelaşi timp, de această clasificare”.

Dacă recunoaşterea există, sprijinul comunităţii şi al autorităţilor a fost mai mic în 2012. LPS a trebuit să se descurce cu puţin peste un sfert din bugetul stabilit acum câţiva ani. Din raţiuni financiare, s-a renunţat la participarea în anumite campionate. Copii şi antrenori au fost privaţi de competiţie, dar există mulţumirea că echipele creditate pentru medalii s-au achitat de datorie. Handbalul şi-a făcut din nou planul în campionatul naţional, iar voleiul în competiţiile şcolare, iar acestea sunt „direcţiile” şi pentru 2013.

„Merită felicitări această catedră pentru rostogolirea pozitivă de rezultate. Cele două cupluri de antrenori, Bursuc şi Caba, alternează la medalii. Ştiu să creeze echipe la nivelul copiilor, le asigură o pregătire bună şi o participare în competiţie în aşa fel încât ne-au obişnuit cu medalii an de an. Este disciplina cu cele mai multe titluri naţionale. Sperăm ca şi în 2013 să avem confirmarea. La volei, suntem într-o criză de elemente de excepţie. Nu am reuşit să mai scoatem elemente deosebite. Ar fi 2 sau 3 copii de performanţă, dar insuficienţi pentru a putea aspira la o calificare la turneul final. Planurile sunt mai degrabă pentru ONSŞ”, a mai declarat directorul LPS Piatra Neamţ, Dan Gavril.

Neîmplinirea care doare cel mai tare este sala proprie, rămasă în acelaşi stadiu de construcţie, undeva pe la jumătate.

 „Se apropie şi ultimul termen,  iar construcţia este departe de a fi finalizată”, a precizat directorul Dan Gavril. „Lucrurile nu stau deloc bine în privinţa aceasta şi aş ruga constructorul să reia lucrările. Finalizarea sălii este cea mai mare dorinţă a noastră şi în 2013. Ne dorim şi un internat pentru elevi. Ce avem acum nu îndeplineşte condiţiile pentru marea performanţă. Este o soluţie de moment şi ar trebui să-i punem capăt”.

Cei de la LPS Piatra Neamţ acceptă şi în 2013 orice provocare din partea colegilor nemţeni, aşa cum au fost, anul trecut, cercul pedagogic al directorilor de la vocaţional, cercul de biologie sau cercul pedagogic al profesorilor de educaţie fizică, în care şi-au demonstrat şi foarte bunele calităţi organizatorice. Şi sunt la fel de hotărâţi să reafirme rolul şi importanţa unităţii, foarte bine evidenţiate la aniversarea celor 55 de ani de la înfiinţarea Şcolii Sportive de Elevi.