Obiectiv atins în Serbia pentru Delia Zaharia

06/12/2016

delia5Cea mai bună înotătoare a județului Neamț din toate timpurile, Delia Zaharia, și-a atins obiectivul la primul ei concurs internațional din carieră, Campionatele Internaționale ale Serbiei, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Novi Sad. Una dintre cele mai tinere participante la competiția din țara vecină, Delia Zaharia a bătut recordul României în proba de 50 de metri bras, care data de 12 ani. Sportiva de la CS Delmadi Piatra Neamț a înotat această distanță, în bazinul de 25 de metri, cu timpul de 34 de secunde și 49 de sutimi, cu 43 de secunde mai bine decât vechiul record al țării noastre. Eleva antrenorului Cătălin Stan a avut un concurs excelent în Serbia, reușind să se califice în 3 finale A, unde a obținut locul întâi la junioare și locul al treilea la senioare. Rezultatul de la Internaționalele Serbiei este unul special pentru Delia Zaharia, dacă ținem cont că la această competiție au fost prezenți la start peste 450 de sportivi, de la 60 de cluburi din 8 țări. Pe lângă Delia Zaharia, CS Delmadi a mai fost reprezentat la concursul de la Novi Sad cu alte două sportive, Ana Maria Ștefură și Damaris Constantiniu, care și-au îmbunătățit recordurile personale în cele 3 probe. Vom reveni cu reacții și detalii de la această competiție, unde înotul pietrean a triumfat, în ediția de mâine a ziarului nostru.

 

Lupte

Aur pentru Daniel Potoschi la Cupa „Cetate Ardud“

Daniel Potoschi, de la CS Ceahlăul Piatra Neamț, a impresionat încă o dată la ultimul concurs oficial din 2016. Sportivul pietrean și-a trecut în cont o nouă medalie de aur, de această dată la Cupa „Cetate Ardud“, o puternică competiție internațională găzduită de județul Satu Mare, unde au fost prezenți aproximativ 200 de luptători de la 3 echipe din Ungaria, două din Ucraina, din Slovacia, Republica Moldova și de foarte multe cluburi din România. Elevul antrenorului Ioan Iorga, component al lotului național de cadeți, a concurat la categoria 58 de kg, a trecut de un adversar din Ungaria, de 2 adversari din Ucraina, iar în finală a trecut de un sportiv de la Bacău, pe care l-a învins recent și la Cupa României de la Târgoviște. Pentru Daniel Potoschi, aurul de la Cupa „Cetate Ardud“ încununează un an 2016 excelent, cu medalii de cea mai strălucită culoare la mai multe concursuri naționale sau internaționale. El este campion național la individual, la cadeți, a cucerit și Cupa României, la aceiași categorie, și are două locuri întâi la două puternice turnee internaționale, în Republica Moldova și România. Daniel Potoschi este component al lotului național de cadeți, s-a pregătit foarte mult în acest an cu colegii de la lot, la Bacău, iar în 2017 va concura tot la cadeți.

„Vreau să îl felicit pe Daniel pentru că a făcut din nou un concurs foarte bun. A trecut de toți adversarii întâlniți, a avut meciuri bune, iar acest loc întâi este meritat. Pentru el, 2016 a fost un an foarte bun, a reușit titluri naționale și alte medalii de aur la categoria lui, el fiind mai mic cu un an ca vârstă, la anul va lupta tot la cadeți și cred că are șanse să domine categoria lui. A muncit mult, s-a pregătit de asemenea, experiența de la lotul național a contat și ea, și sperăm să ajungă unul dintre cei mai importanți sportivi ai României“, a declarat antrenorul Ioan Purcaru.

La competiția de la Satu Mare, organizată pentru copii, cadeți și juniori, pe lângă Daniel Potoschi, CS Ceahlăul a mai fost prezent cu alți 3 sportivi, Codrin Maxim, care a luptat la 54 de kg, Călin Ionescu și Claudiu Știrbu, ambii la categoria 63 de kg. Aceștia au obținut câte două victorii, dar nu au reușit să urce pe podium. „Sunt mulțumit și de evoluțiile lui Codrin, Călin și Claudiu care, deși s-au luptat destul de bine, nu au obținut medalii. Concursul a fost foarte tare, Ungaria a venit cu 3 echipe foarte tari, ucrainenii și ei și-au adus tot ce au mai bun la aceste categorii, slovacii și ei destul de bine pregătiți, chiar și cei din Republica Moldova, care concurează pentru un club din Timișoara. E bine că vii de la un asemenea concurs cu o medalie de aur, asta arată că se muncește în continuare destul de bine la noi la club. Încă o dată, îi felicit pe toți și sper ca anul viitor să obțină rezultate și mai mari“, a mai spus Ioan Purcaru.

Cupa „Cetate Ardud“ a fost ultimul concurs oficial din 2016 pentru luptătorii de la CS Ceahlăul, care nu au intrat încă în vacanța de iarnă, ei urmând să se mai pregătească pe plan local.

2016, an bun pentru secția de lupte de la CS Ceahlăul

Cupa „Cetate Ardud“ a încheiat oficial anul 2016 pentru sportivii secției de lupte de la CS Ceahlăul Piatra Neamț. În opinia antrenorului Ioan Purcaru, anul care stă să se încheie a fost unul destul de bun, deși rezultatele și performanțele puteau fi mai mari. „A fost un an bun, dar se putea și mai bine. Puteam obține mai multe medalii la seniori însă, din cauza unor accidentări, nu am reușit să urcăm pe podium. Avem 2 sportivi componenți ai loturilor naționale, Daniel Potoschi la cel de cadeți, iar Codrin Maxim la juniori, și asta spune destul de mult. Cu excepția lui Codrin Maxim, care va trece la juniori, toți ceilalți sportivi vor lupta în 2017 tot la categoriile lor de vârstă. Per total sunt mulțumit pentru ceea ce am realizat în acest an, noi nu prea avem vacanță de sărbători, ne pregătim constant și vreau de la 2017 ca și alți sportivi de la clubul nostru să confirme și să obțină medalii la cât mai multe competiții“, a declarat antrenorul Ioan Purcaru.

Handbal

Eșec pe litoral

Dobrogea II Sud – LPS Piatra Neamț 44-30 (24-17)

Handbaliștii de la LPS Piatra Neamț au suferit cea de-a șasea înfrângere stagională, după 30-44 în deplasare cu Dobrogea II Sud, în etapa a 11-a a seriei A din divizia A. Chiar dacă au întâlnit echipa a doua a liderului din Liga Națională, elevii lui Stelian Bursuc au avut parte, așa cum era de așteptat, de un joc destul de greu pe terenul unei formații care a evoluat destul de bine în acest campionat. Oaspeții nu au fost nici ei mai prejos, au înscris destul de multe goluri, însă nu au reușit să plece un rezultat mai favorabil de pe litoral. După un început mai echilibrat, dobrogenii s-au desprins ulterior, iar după primele 30 de minute își creaseră deja un avantaj de 7 goluri pe tabelă, scor 24-17. În partea a doua, tot marinarii au fost mai eficienți, treptat și-au majorat avantajul, iar în final s-au impus la o diferență de 14 goluri, 44-30, bifând astfel cel de-al șaselea succes stagional. În acest moment, Dobrogea II Sud ocupă poziția a treia în clasamentului seriei A, cu 18 puncte, în timp ce LPS Piatra Neamț rămâne cu două victorii pe locul 9, având 6 puncte. Sâmbătă, 10 decembrie, în cadrul etapei a 12-a, băieții de la LPS vor primi pe teren propriu vizita vecinei de clasament, Atletico Alexandria. Pe lângă duelul de la Constanța, doar 3 jocuri s-au mai disputat în această rundă, în condițiile în care Atletico Alexandria, Danubius Galați și CSU Târgoviște au stat.

Rezultate, etapa XI

Dobrogea II Sud – LPS Piatra Neamț 44-30 (24-17)

Farul Constanța – Politehnica Iași 28-18 (13-9)

Știința Bacău – CSM Botoșani 56-32 (28-17)

CS Buzău – CSM II București 31-26 (16-12)

CSU Târgoviște, Atletico Alexandria și Danubius Galați au stat

Clasament

1.Politehnica Iași  9  8  0  1  299-201  24p

  1. Farul Constanța 9 8  0  1  270-206  24p
  2. Dobrogea II Sud 9 6  0  3  305-265  18p
  3. CS Buzău 9 6  0  3  271-232  18p
  4. Știința Bacău 9 6  0  3  297-262  18p
  5. CSM II București 10 5  0  5  331-274  15p
  6. Danubius Galați 8 4  0  4  250-201  12p
  7. Atletico Alexandria 8 3  0  5  221-209  9p
  8. LPS Piatra Neamț 8 2  0  6  220-250  6p
  9. CSM Botoșani 10 1  0  9  231-376  3p
  10. CSU Târgoviște 9 1  0  8  173-360  3p