O tânără luată în plasament a băut alcool sanitar la școală

02/03/2016

intoxicatieProblemele, cel mai probabil de natură sentimentală, au adus o elevă în vârstă de 16 ani în pragul depresiei. În ziua de 29 februarie a fost luată de la școală cu salvarea, în stare gravă, după ce a înghițit, se pare, câteva guri de alcool medicinal. Fata învață la Liceul Teoretic Bicaz și este o elevă foarte bună la învățătură, chiar prima din clasă, iar acasă nu părea să aibă probleme, având o relație bună cu mama maternală, care a luat-o în plasament în urmă cu trei ani.

„Fetei i s-a făcut rău în timpul orei a doua, cea de limba română. Profesoara a întrebat-o ce are, de ce plânge, iar eleva i-a răspuns că are niște probleme. După câteva minute, eleva început să vomite, s-a îngălbenit la față și a intrat într-o stare de moleșeală, nemaiputând comunica. Dascălul a chemat imediat asistenta școlii, iar aceasta a sunat de urgență la 112. Un echipaj de salvare a preluat copila și a dus-o la spital. Am chemat asistenta maternală care o are în plasament și i-am explicat ce s-a întâmplat. Aceasta ne-a spus că are o relație bună cu fata și s-a mirat că s-a întâmplat așa ceva. Cert este că în geanta fetei am găsit o sticlă de 200 ml alcool medicinal, din care fusese consumată o parte. Nu suntem noi în măsură să apreciem cât a băut, dacă a băut și pe ce fond i s-a făcut rău. Incidentul l-am raportat la Inspectoratul Școlar Județean Neamț imediat după ce am aflat ce s-a întâmplat“, a subliniat Rodica Iorga, directoarea Liceului Teoretic Bicaz.

Printr-un comunicat de presă, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Neamț au precizat: „În ziua de 29 februarie, ora 14.35, de la Liceul Teoretic Bicaz a fost preluată o pacientă în vârstă de 16 ani, cu diagnosticul intoxicație voluntară de alcool sanitar. Eleva a fost transportată de un echipaj cu asistent medical la CPU a Spitalului Orășenesc Bicaz, iar din CPU a fost transferată de un echipaj cu asistent medical la UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț“.

Potrivit medicilor, intoxicația cu metanol, asociat spirtului medicinal, se manifestă inițial prin depresia sistemului nervos central; apar dureri de cap, amețeală, greață, pierderea echilibrului, confuzie, iar la doze mari apar pierderea conștienței și moartea.

Geanina NICORESCU