O nouă staţie de pompare, funcţională, la Roman

CJ* Monitorizarea CJ a dat roade

Cartierul Danubiana Roman are o nouă staţie de pompare funcţională, iar municipiul Roman va beneficia şi de o a doua în cel mai scurt timp posibil. La Piatra Neamţ constructorii promit că finalizează lucrările la reţeaua de apă şi canalizare de pe strada Borzogheanu, iar la Săvineşti au fost găsite soluţiile pentru ca acelaşi tip de lucrări să fie făcute astfel încât să nu se deterioreze asfaltul de pe carosabil.

Sunt doar câteva dintre promisiunile obţinute şi roadele monitorizării făcute de  către conducerea Consiliului Judeţean Neamţ în ultima perioadă de timp asupra derulării proiectului cu finanţare europeană „Extindere reţele de apă şi apă uzată în judeţul Neamţ”. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Manoliu spune că firma Moldocor, cea de care s-au plâns toţi edilii de pe teritoriul localităţilor cărora această societate a executat lucrări, şi-a luat în serios munca şi a început să pună în operă lucrările contractate.

„Se constată că din momentul în care a început monitorizarea  a crescut substanţial ritmul de lucru. Moldocor a început să-şi respecte angajamentele, dovadă este faptul că joia trecută a fost pusă în funcţiune staţia de pompare de la Danubiana şi s-au apucat şi de cealaltă staţie, tot la Roman. La Săbăoani ritmul s-a îmbunătăţit, iar la Piatra Neamţ, până vinerea care vine, se finalizează lucrările în zona Borzoghean. De asemenea s-a dat termen final şi pentru emiterea unor soluţii asupra intervenţiilor pe strada Petru Movilă. Lucrările pe contractul de la Roznov sunt aproximativ în grafic. La Săvineşti se aşteaptă aviz de la autorităţi şi de la proiectant pentru a se şti cum se intervine pe partea de canalizare fără a afecta structura drumurilor asfaltate. Şi la Dumbrava Roşie se pare că s-a rezolvat problema străzilor; acolo au existat reclamaţii cu privire la faptul că din cauza săpăturilor oamenii nu puteau să intre în propriile curţi. Şi la contractul de lucrări la reţelele de apă şi canalizare de la Bicaz se pare că se va rezolva problema cu staţia de pompare şi repompare, iar la Târgu Neamţ s-a deblocat situaţia creată de faptul că într-o anumită zonă unde s-a săpat s-au descoperit nişte vestigii istorice. Cât priveşte staţia de epurare de la Roman, s-a făcut o adresă către Apa Serv pentru convocarea conducerii firmei de la Bucureşti şi din Germania – firmă care a realizat proiectele pentru că sunt probleme din punctul de vedere al proiectului. Mai exact firma care lucrează efectiv acolo a încetat lucrul pentru că proiectul nu este terminat. Noi sperăm ca măcar contractele de lucrări care au ca termen de finalizare luna noiembrie a acestui an să fie în grafic”, a explicat Dan Manoliu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. (I. Ştefănescu)