O modificare legislativă a determinat înlocuirea managerului de la Spitalul Bisericani

15/10/2018

Consiliul de administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani a scos la concurs postul de manager al unității, data susținerii planului de management fiind 31 octombrie 2018. Inginera Emilia Ciobanu a fost obligată prin lege să cedeze șefia, chiar dacă obținuse postul în urma unui examen. Directorul financiar-contabil, Cristian Curcă, ne-a explicat că modificare legislativă stabilește că funcția de manager nu mai poate fi ocupată decât de un economist, de un jurist sau de un medic. Drept urmare, schimbarea a trebuit operată imediat, fiind numită, în regim de interimat, economista Maria Anton. Domnia sa cunoaște foarte bine bucătăria internă a unității, fiind la contabilitate de 20 de ani, contabil șef și apoi director financiar-contabil.
În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani este condusă de un manager interimar și de un director financiar contabil. Dr. Carmen Ciobanu, care a ocupat o vreme funcția de director medical, s-a întors pe postul deținut anterior, în cadrul laboratorului din aceeași unitate. Sporul salarial este mai consistent decât retribuția atribuită postului de director medical.
“După ocuparea, prin concurs, a postului de manager, cu siguranță vom scoate la concurs și postul de director medical. Sperăm să vină cineva din afară pentru această funcție, fiind foarte clar că nimeni din interior nu și-l dorește. Referitor la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager vă pot spune că se fac înscrieri până la data de 25 octombrie, iar pe 29 octombrie va fi afișată lista candidaților admiși după verificarea dosarelor. A fost termenul de 10 octombrie stabilit pentru vzitarea spitalului de către candidații interesați, însă nu a venit nimeni. Eu mă voi înscrie la acest concurs, având în vedere experiența pe care o am, de 20 de ani în cadrul unității”, ne-a declarat ec. Maria Anton, manager interimar la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.
Unitatea medicală este recunoscută ca fiind una dintre cele două din România care tratează o formă de tuberculoză foarte gravă și rezistentă la terapii specifice.
Geanina NICORESCU