O mamă arată cu degetul spre “bugetarul ortoped”: “Pe radiografie scrie fractură iar dumnealui mă trimite să-i pun un leucoplast!”

13/04/2018

Taman cu o zi înainte ca salariaţii Spitalului Judeţean să încingă, spontan, o grevă, Ioana Iordache- director la Şcoala Gimnazială “Daniela Cuciuc” Piatra Neamţ a avut parte de un şoc cautând să-şi trateze, în această unitate medicală, copilul accidentat.
“Eu zic să puneți de vreo grevă, stimați medici ai Spitalului Județean Neamț!!!” Ceva salarii mărite pentru lipsă crasă de bun-simț și profesionalism???
Rețetă de ne…simțire!!!”, a postat, prevestitor, pe Facebook, Ioana Iordache. Şi explică şi care este pricina urării sale de “bine”:
“Se ia una bucată fiu, elev de liceu sportiv, cu un deget al piciorului drept lovit și învinețit! Se duce la medicul de familie, ca să nu deranjăm bugetarul ortoped, de gardă, din spitalul buricului târgului!!!  Se ia una bucată bilet de trimitere pentru radiografie! Fuga la privat ca să nu deranjăm bugetarul medic ortoped din spitalul buricului târgului! Plătim fuguța 80 lei – deh, copilul e asigurat-, dar, ghinion- clinica privată nu are ortoped!!! Se ia, din nou, una bucată copil și se duce la spitalul buricului târgului ca să deranjăm, totuși, bugetarul ortoped ce țipă după salariu mărit!!! Și, ce să vezi? După ce medicul de gardă spune că este fisură osoasă, coboară și bugetarul ortoped din spitalul buricului târgului și decretează- ,,Mergi acasă și, eventual pune un plasture de la farmacie!” Pe radiografie scrie fractură, iar tu, medic ortoped îmi spui să-l iau acasă, să merg la farmacie și să-i pun un leucoplast??Uraaaa! Trăiască bugetarul ortoped ce vrea salariul mărit!!! Fisura-ți-aș portofelul!!!”, se revoltă mama băiatului, un copil pentru care integritatea corporal înseamnă cu atât mai mult cu cât frecventează un liceu sportiv.
Ieri, am încercat să obţinem un punct de vedere de la managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, însă am nimenit exact în toiul grevei spontane şi ne-a putut spune doar că deocamdată nu are informaţii despre incident. Poate astăzi nu va mai fi grevă (deşi abia azi se dau salariile şi şocul angajaţilor va fi pe măsură, din cauza sporurilor diminuate drastic) şi vom avea un punct de vedere.
Între timp, băiatul a fost din nou consultat şi i s-au aplicat procedurile corecte. “Diagnostic confirmat: fractură unicorticală marginală medială epifiză proximală haluce stâng, cu diastazis. Cartilaje de creștere fertile. Mulțumesc d-lui dr. Nanu Constantin pentru promptitudine! P.S.- Domnilor doctor care s-au pursicat nevoie mare de strigătul meu de revoltă, le spun doar atât: să nu apucați ziua în care vă veți duce copiii la școală, iar învățătoarea clasei pregătitoare vă va înmâna un Abecedar sugerându-vă să-i învățați singure literele acasă!!!”, a postat, ieri, pe Fb, în concluzie, Ioana Iordache.
Geanina NICORESCU