O gaşcă de minori a furat o maşină din buricu’ târgului

01/02/2018

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au reținut un tânăr de 15 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și tâlhărie. Acesta este cercetat pentru faptul că în seara zilei de 29 ianuarie, împreună cu alți doi minori de 13 ani, ar fi sustras un autoturism ce se afla parcat în parcarea clădirii din apropierea Bibliotecii Judeţene G.T. Kirileanu.
“Polițiștii au declanșat, imediat după sesizare, activitățile de căutare și verificare în trafic, autoturismul fiind găsit abandonat pe raza municipiului Piatra Neamţ, în apropierea modulelor din Cartierul Văleni II, fără a prezentat avarii şi în stare de funcţionare. În urma investigaţiilor efectuate, cei trei tineri au fost depistați în ziua de 30 ianuarie a.c. pe raza orașului Piatra Neamţ şi conduşi la sediul Poliţiei municipiului în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii au dispus măsura reținerii tânărului de 15 ani, din Piatra Neamț, având în vedere că față de acesta s-au extins cercetările și pentru săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie comise pe raza orașului”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt, poliţiştii nemțeni sfătuiesc proprietarii de autoturisme s-şi parcheze mașina într-un loc iluminat şi vizibil. Verificați dacă portierele sunt asigurate atunci când plecați din autoturism, nu lăsați cheile în contact chiar dacă intenționați să o faceți pentru scurt timp. Asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute. Nu lăsați la vedere, in interiorul mașinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genți, obiecte de îmbrăcăminte). Evitați sa păstrați în autoturism actele de identitate, permisul de conducere, chei sau orice alte acte. Controlați, înainte de a pleca de la mașină, dacă roata de rezervă şi sistemul de închidere al portbagajului sunt asigurate corespunzător. Dotați autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarma. Sistemul de blocare al axului volanului este un mijloc de descurajare a hoților de automobile, subliniază poliţiştii.
Nu în ultimul rând, trebuie precizat că asigurarea autoturismului la o societate de profil poate acoperi pagubele în caz de avariere sau distrugere a autoturismului provocate de furt ori accidente rutiere.
Geanina NICORESCU