O femeie și un tânăr, băuți la volan

01/03/2016

AlcooltestDouă din cele trei accidente înregistrate duminică, 28 februarie, au fost provocate de șoferi care s-au urcat băuți la volan.

La Vânători-Neamț, o femeie a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate, în intersecția dintre drumul național și unul comunal. Polițiștii au fost anunțați în jurul orei 19 despre accident.  „Polițiștii Postului de Poliție Vânători-Neamț au constatat că la intersecția DN 15B cu DC 169 din localitate, un autoturism a intrat într-un stâlp de alimentare cu energie electrică. Conducătoarea autoturismului, o femeie de 41 de ani, din Grumăzești, a fost supusă etilotestului și a rezultat o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În aceeași seară, un tânăr de 26 ani, din Bicaz, a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale și produs pe strada Izvoru Muntelui din Bicaz. Și în cazul lui etilotestul a confirmat că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Amândoi „curajoșii“ au dosar penal.

La Bodești, în urma unui impact între o motocicletă și o mașină, ambii conducători auto au ajuns la spital. Polițiștii rutieri au stabilit că în timp ce un bărbat de 49 de ani, din localitatea Bodești, conducea o motocicletă pe DN 15 C, având direcția de deplasare Piatra Neamț –Târgu Neamț, ar fi efectuat depășirea unui autoturism care a virat la stânga și s-au ciocnit. În urma impactului, motociclistul a suferit o fractură de femur. Polițiștii i-au testat pe amândoi, rezultând că nici unul nu consumase alcool, iar în cauză cercetările continuă pentru vătămare corporală din culpă. (C.I.)