O femeie însărcinată s-a otrăvit

17/07/2014

ISU Neamt SMURDTraiul amar a determinat o gravidă din comuna Podoleni să încerce să-şi pună capăt zilelor, făcând abstracţie de copilaşiul pe care-l poartă în pântece.

În dimineaţa de 15 iulie, femeia, în vârstă de 37 de ani, şi-a făcut curaj cu ajutorul alcoolului şi a luat câteva înghiţituri de soluţie de clor, după care a căzut inconştientă. Norocul ei, dar mai ales al fătului, a fost că mmbrii familiei au găsit-o în timp util şi au sunat imediat la 112. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Neamţ s-a deplasat în cel mai scurt timp posibil la domiciliul pacientei, unde i-a acordat primul ajutor. După administrarea tratamentului de urgenţă şi monitorizarea funcţiilor vitale, cadrele sanitare au constatat că sarcina, aflată în luna a IV-a, se află în evoluţie, iar starea pacientei nu este foarte gravă.

Gravida a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, pentru continuarea investigaţiilor şi tratament. Pacienta a rămas internată şi va beneficia, dacă va dori, de consiliere.

Într-o stare mult mai gravă se află o altă femeie, de astă dată din Roznov, care, în aceeaşi zi,  vrut să se sinucidă cu medicamente. A înghiţit un pumn de capsule Xanax, după care, speriată de gestul pe care l-a făcut, a sunat la 112. Femeia a fost preluată de o autosanitară şi dusă la Urgenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Din păcate, starea pacientei este foarte gravă, conform constatărilor făcute de doctorii din UPU, impunându-se internarea în secţia ATI.

 

Geanina NICORESCU