O familie cu trei copii din Piatra Neamț a rămas fără acoperiș deasupra capului

12/12/2016

*Casa de pe Valea Viei le-a fost mistuită într-un incendiu produs după miezul nopții de sâmbătă spre duminică

Un incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la o casă de pe Valea Viei, din municipiul Piatra Neamț, a lăsat o familie cu trei copii fără casă.

Pompierii au fost chemați să intervină după miezul nopții, iar la locul dezastrului au ajuns trei autospeciale de la Detașamentul de pompieri din Piatra Neamț. „În noaptea de 10 spre 11 decembrie 2016, la ora 00:16, Dispeceratul ISU-Ambulanță Neamț a fost anunțat, prin apel la 112, despre izbucnirea unui incendiu la o locuință particulară de pe strada Dragoș Vodă, din municipiul Piatra Neamț. La locul intervenției s-au deplasat un ofițer, 8 subofițeri și un maistru militar cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială pentru transport victime multiple, care au acționat pentru stingerea incendiului“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Casa care luase foc era foarte aproape de cele două locuințe învecinate, care au fost afectate de foc la acoperișuri. După aproape două ore, militarii au reușit să stingă incendiul în care a ars casa, pe o suprafață de 80 metri pătrați, acoperișul pe circa 100 metri pătrați, obiecte de îmbrăcăminte, documente de identitate și electrocasnice.

Cauza probabilă a incendiului este jar sau scântei din cauza coșului de fum deteriorat, a precizat sursa citată.

Intervenția a fost dificilă și din cauza vântului care bătea cu putere.

Duminică, 11 decembrie, în jurul orei 4:30 pompierii târg-nemțeni au fost chemați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit tot la o casă, de pe strada Băile Oglinzi. La locul solicitării au acționat un ofițer și patru subofițeri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de capacitate medie. Militarii au stins flăcările, care au transformat în scrum acoperișul, pe o suprafață de 150 mp, bunurile din mansardă și au degradat pereții și au stabilit că cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Cristina IORDACHE