O comisie DSP-CAS-Colegiul Medicilor va decide câţi doctori pensionari mai au voie să profeseze

25/01/2018

La nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamţ a fost consituită o comisie mixtă pentru analizarea solicitărilor de prelungire a activităţii peste vârsta de pensionare a doctorilor aflaţi în relaţie contractual cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ. Comisia, alcătuită din dr. Iosif Koszeghi- preşedintele Colegiului Medicilor Neamţ (membru supleant dr. Valeriu Andriţa), dr. Gheorghe Cotaie- preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Neamţ (supleant dr. Fabiana Rusu), jr. Violeta Ciurlea- din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ (supleant jr. Cătălin Dospinescu) şi ec. Corina Brocea – din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ (supleant psih. Corina Ţapu Rusu), va analiza fiecare caz în parte iar avizul eliberat în urma deciziei comisiei este nominal
“Medicii care îndeplinesc vârsta de pensionare şi care doresc prelungirea activității după împlinirea vârstei de 65 de ani și care se află în relație contractuală cu C.A.S. Neamţ trebuie să obţină avizul anual pentru prelungirea activităţii.
Comisia mixtă emite un proces verbal prin care s-a constatat necesitatea prelungirii activității medicilor peste vârsta de pensionare. Avizul emis este valabil un an de zile de la data emiterii lui,  iar în cazul medicilor pensionari angajați în unitățile sanitare publice până la ocuparea postului prin concurs dar nu mai târziu de un an de la data emiterii lui”, a subliniat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.  
Geanina NICORESCU