Nu faceți din stradă, săniuș: o copilă de 5 ani a fost accidentată de o mașină

04/02/2017

Copiii se mai bucură de puțina zăpadă și ies la săniuș, însă nu întotdeauna părinții știu ce fac aceștia. O copilă de 5 ani a fost surprinsă și accidentată de o mașină, în timp ce se dădea cu sania pe drumul sătesc din Dornești (comuna Costișa). Șoferul s-a trezit cu fetița în față imediat după o curbă și a încercat să o evite pe cât a putut. Poliția face o anchetă în acest caz. „În ziua de 2 februarie, în jurul orei 16, polițiștii Postului de Poliție Costișa au fost sesizați că pe raza satului Dornești a avut loc un accident rutier în urma căruia a fost rănit o fetiță de 5 ani, din localitate. Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 65 de ani, din Costișa, conducea un autoturism pe un drum sătesc, într-o curbă la dreapta, a surprins și accidentat o fetiță de 5 ani, care se apropia din sens opus pe o sanie“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Șoferul nu consumase alcool, potrivit rezultatului alcoolscopic.

Un incident similar s-a petrecut în data de 18 ianuarie, la Borca, atunci când un băiețel de 11 ani a ieșit cu sania de pe un drum lateral în fața unui autoturism care circula pe drumul comunal 197.

Polițiștii rutieri atrag atenția părinților asupra consecințelor grave ce pot decurge din nesupraveghere a minorilor și le recomandă:

– Asigurați-vă că locul de joacă ales de copiii dumneavoastră este izolat de traficul rutier.

– Învățați copilul să circule corect, pentru a-l feri de necazuri și a vă putea bucura în continuare de liniștea familiei dumneavoastră!

Cristina IORDACHE