Ninsoarea a încins sobele, până la incendiu

25/03/2016

incendiuO femeie din satul Poloboc (Rediu) a suferit un atac de panică, miercuri seara, când a văzut că i se aprinde acoperișul casei.

Pompierii chemați la fața locului, în jurul orei 20, au constatat că ard circa 3 metri dintr-o grindă și astereala acoperișului și au stins rapid incendiul. „Au acționat 8 militari cu o autospecială de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț și doi membri ai SVSU Roznov cu o autospecială. Cauza probabilă a incendiului este un coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat proprietarei, care a suferit un atac de panică, fără a fi nevoie să o transporte la spital, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Ninsoarea de miercuri și scăderea temperaturilor au dus la suprasolicitarea sobelor și a burlanelor, alte două familii de nemțeni trecând prin momente dificile din cauza incendiilor. Pompierii romașcani au acționat la o locuință din satul Moreni, împreună cu doi membri SVSU Văleni, unde a ars o grindă de lemn de deasupra sobei, și la o casă din satul Boghic, unde au ars 5 mp din acoperiș din cauza burlanului.

*Incendiu de la reșou, într-un bloc din Roman

Miercuri dimineață, pompierii romașcani au fost chemați la un bloc de pe strada Anton Pann, din Roman, din cauză că ieșea fum dintr-un apartament de la parter.

Un ofițer și șase subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă au ajuns rapid și au constatat că nu era nimeni acasă. Așa că au spart ușa pentru a ajunge la sursa fumului. „Militarii au lichidat în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars materialele textile din apropierea unui reșou care funcționa și conținutul vasului de gătit aflat pe acesta“, a mai spus ofițerul de presă al ISU Neamț.

Cristina IORDACHE