Nevoiași rămași doar cu hainele de pe ei după ce ghereta de la Reconstrucția a ars

20/12/2016

Luni noapte, pompierii pietreni au fost chemați să stingă incendiul izbucnit în ghereta din fosta fabrică Reconstrucția din Piatra Neamț. Acolo își găsise de ceva vreme adăpost o familie de nevoiași. Au vrut să se încălzească, nu era prima dată când ardeau cartoane și uscături adunate peste zi, însă focul a scăpat de sub control.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 22, prin Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț, când a fost anunțat că a izbucnit un incendiu la o gheretă din incinta fostei fabrici Reconstrucția din municipiul Piatra Neamț. „La locul producerii evenimentului s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț care au stins incendiul. În urma incendiului, au ars un pat și circa 100 kg de haine. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spații închise“, a precizat ofițerul de presă al ISU Neamț.

Cele trei persoane care se adăposteau acolo au rămas doar cu hainele de pe ei.

Tot luni, la ora 23:28, pompierii au fost chemați să stingă un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe particulare din satul Rădeni, comuna Păstrăveni. La locul producerii evenimentului s-au deplasat 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, care au stins incendiul, în care au ars funinginea din interiorul coșului de fum și circa 5 mp din peretele de bârnă din lemn. Militarii au stabilit că incendiul a fost provocat de sistemele de încălzire amplasate necorespunzător față de materialele combustibile. (C.I.)