Nemţenii din diaspora, aşteptaţi la acţiunea „RECONNECT” la Consiliul Judeţean

12/11/2017

În ziua de 29 noiembrie 2017, la Consiliul Județean Neamț, va avea loc avea o întâlnire cu cetățeni, organizații și reprezentanți ai altor organisme care au activități conexe cu românii din Diaspora, la care vor participa și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST.
„Mă voi întâlni cu acești oameni pentru că vom analiza modul în care se pune în aplicare, în județul Neamț, proiectul „RECONNECT DIASPORA – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunitățile de origine prin susținerea antreprenoriatului“.
Prin acest proiect, printre altele, va fi susținută dezvoltarea firmelor înființate de către membrii grupului țintă, prin acordarea a 30 de ajutoare de minimis pentru cele mai bune planuri de afaceri. Acestea vor fi selecționate în cadrul unui concurs și se vor înființa 30 de firme care vor fi finanțate cu maximum 40.000 euro/firmă, în regiune.
Așadar, dragi nemțeni de pretutindeni, vă așteptăm să reveniți acasă pentru a putea să construim împreună o viață prosperă în ținutul nostru!”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.
Anul trecut, în luna august, mai avut loc o astfel de întâlnire, la care au participat 200 de persoane.
La inițiativa președintelui CJ Neamt, Ionel Arsene, a fost creata adresa de e-mai diasporaneamt@yahoo.com, pentru a înlesni legătură dintre nemtenii din străinătate și Consiliul Judetean Neamt. La aceasta adresa, cei care doresc sa obțină bani europeni, trimit ideea lor de afacere iar experții în fonduri europene de la nivelul Consiliului Judetean le vor oferi consiliere în identificarea axelor de finanțare potrivite și asistenta de care au nevoie în următoarele etape. Alături de președintele Consiliului Județean s-au aflat reprezentanti ai Agenției de Dezvoltare Regionala nord-Est, ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și ai Camerei de Comerț și Industrie Neamt.
M.O.T.