Nemţenii au dat buluc în piaţă

29/07/2014

Poza piataDe nevoie, sau din solidaritate cu cele întâmplate, în week-end mii de nemţeni au luat cu asalt mesele cu legume şi vedeţuri poziţionate aproape de Piaţa Mare, mai precis de-a lungul albiei râului Cuiejdi.

Măsurile luate de autorităţi au fost binevenite pentru toată lumea: tarabagiii au avut din nou acces la „publicul larg”, iar pietrenii şi-au putut face din nou aprovizionarea pentru weekend. Însă nu doar tarabele au avut destui clienţi, ci şi carmangeriile din zonă care au fost vizitate de sute de muşterii, dornici de ceva cărniţă proaspătă, numai bună de aşezat pe grătarul încins.

În plus, şi mirosul de pâine coaptă a atras ca un magnet pe gospodinele dornice de produse de panificaţie bine rumenite. Dacă multă lume ştia unde găsesc anumite tarabe, alţii s-au mai încurcat şi cereau lămuri prin ce direcţie să apuce, în special la preparatele din carne sau din lapte. Totuşi, clienţii cei mai numeroşi se îndreptau către mesele cu verdeţuri şi legume, care erau pline ochi cu tot felul de marfă. Am întrebat o astfel de vânzătoare dacă e mulţumită de clienţi:”Sunt destui cumpărători, mai rău a fost zilele trecute, când nu aveam cui să vând marfa. E sfârşit de săptămână, iar oamenii vin să se aprovizioneze. Sper că voi vinde toată marfa”.

O parte din legume şi fructe se ieftiniseră. E vorba de roşii, castraveţi şi cartofi. Din iarnă, după cum a promis primarul Gheorghe Ştefan, piaţa va reintra în normal, hala arsă fiind refăcută din temelie.

 

V. ANDRIEŞ