Neamţul, sub primele zăpezi: Patrul localităţi fără curent electric, câteva maşini înzăpezite

19/01/2018

Comuna Tarcău a fost cea mai afectată de primele zăpezi mai importante căzute în această iarnă. Au rămas fără curent electric satele Cazaci, Brateş, Schit Tarcău şi Ardeluţa.
Coada Lacului Izvorul Muntelui se află la cca 5,5 km aval de viaduct Poiana Largului şi este îngheţată.
Din aval 5,5 km viaduct Poiana Largului până la punte ACH sunt aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 10-50 cm. Tronsonul prezintă ochiuri şi canal dezgheţat în proporţie de 15%. Parţial curge apă peste gheaţă.
Din aval 600 m Pod Borca până la Pod Poiana Borcii sunt aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 10-50 cm. Tronsonul prezintă ochiuri şi canal dezgheţat cu grosimi de la 1 la 5 m în proporţie de 50% din lungime. Parţial curge apă peste gheaţă.
Din amonte nu curge zai.
Temperatura aerului la Postul Hidrometric Frumosu la ora 17:00 era de +10 C
Nu au fost atenţionări/avertizări hidrologice.
A fost transmisă atenţionarea şi avertizarea meteorologică către toate CLSU şi toţi membri CJSU cu măsurile ce trebuie luate.
La ora 17.30 a avut loc o şedinţă extraordinară a CJSU Neamţ privind gestionarea fenomenelor meteorologice periculoase în judeţ, iar hotărârea rezultată a fost transmisă către CLSU şi membrii CJSU.

Pe ore, iarna în Neamţ a însemnat:
18.01.2018
– 00.56 dubiţă cu platformă nu poate urca pe DN 15D – Zona Dealul Mărului dinspre Vaslui. IPJ Neamţ ne informează că pe DN 15 D nu se poate circula deoarece un tir are pană şi blochează traficul rutier. SDN acţionează pentru degajarea tirului şi tractarea lui într-o parcare pentru a redeschide circulaţia. Poliţia ne informează că pe DN 15D – Zona Dealul Mărului dinspre Roman că au oprit circulaţia până la degajarea tirului
– 01.05 în apropierea localităţii Bâra dinspre Negreşti, un autoturism cu 4 persoane a rămas blocat în zăpadă.
– 02.20 IPJ ne informează că a fost reluată circulaţia pe DN 15D – Zona Dealul Mărului
– 03.02 o ambulanţă SAJ, după ce a lăsat un pacient la domiciliu, a rămas împotmolită în zăpadă în localitatea Mărgineni
– 03.40 autoturismul cu 4 persoane a rămas blocat în zăpadă în apropierea localităţii Bâra dinspre Negreşti este deblocat de către utilajele de dezăpezire care acţionează pe drumurile judeţene împreună cu SVSU Bâra.
– 03.50 ambulanţa SAJ rămasă împotmolită în zăpadă în localitatea Mărgineni este deblocată de către SVSU Mărgineni
– 05:58 un autobuz care se deplasa pe DC31 Chilia-Hlăpești a rămas blocat în zăpadă. A fost anunțat primarul comunei Dragomirești pentru a trimite un utilaj.
Ieri după amiază, circulaţia se normalizase în tot judeţul.